субота, 12 лютого 2022 23:58

"Перед нами закрили двері": у фіналі нацвідбору на Євробачення-2022 розгорівся скандал

"Перед нами закрили двері": у фіналі нацвідбору на Євробачення-2022 розгорівся скандал
Kalush Orchestra повідомили про підтасування голосів на національному відборі Євробачення-2022. Фото - Facebook

Учасники гурту Kalush Orchestra натякнули на підтасовку голосів з боку організаторів національного відбору на Євробачення-2022. За словами учасників гурту, після оголошення результатів конкурсу - вони хотіли подивитись офіційний документ із кількістю балів, які виконавцям поставили глядачі, проте їм не показали протокол.

Про це повідомляє кореспондентка Gazeta.ua.

За оголошеними результатами, за Kalush Orchestra проголосувала найбільша кількість глядачів. Проте вони програли Alina Pash, у якої була максимальна кількість балів від журі (кінцевий результат конкурсу вираховується додаванням балів журі та телеглядачів - Gazeta.ua).

Під час оголошення результатів голосування в прямому ефірі - були технічні проблеми з трансляцією, також ведучі сплутали бали для кількох учасників, а згодом виправились - тому загальна картина голосування була не до кінця зрозумілою. Kalush Orchestra захотіли подивитись протокол із зазначенням балів для кожного учасника. Проте прохання музикантів проігнорували.

"Ми хотіли глянути бали, проте перед нами закрили двері", - повідомили виконавці.

Проєктний менеджер гурту Kalush Orchestra Микола Кучерявий детально розповів про причину обурення музикантів.

"У нас мало би бути найменше питань. Ми люди прості. Але ми за чесність і справедливість. Хотів подивитись, як це все відбувається у нас в прямому ефірі, оскільки ми вперше на Євробаченні. Але чомусь цього не стається, на жаль", - сказав Микола Кучерявий.

Він повідомив, що гурт планує створити петицію на сайті президента України, щоби отримати доступ до протоколу результатів голосування нацвідбору.

Один із членів журі Ярослав Лодигін повідомив, що організаторам немає сенсу підтасовувати голоси телеглядачів.

"Ми суспільний мовник, у нас нема цілі заробити багато грошей із тих смс-ок", - сказав він.

Експерт сказав, що як представник суспільного мовника може гарантувати, що жодного втручання в результати голосування не було. Ситуацію, яку описали музиканти, коли перед ними зачинили двері, Лодигін коментувати відмовився.

"При цій сцені я не був. Не можу коментувати те. чого не бачив", - сказав він.

На відео з самим конфліктним моментом - музиканти заявляють, що будуть подавати до суду.

У національному відборі на Євробачення 2022 перемогла виконавиця Аліна Паш із піснею "Тіні забутих предків". Учасниця подала заявку найпізніше. Перед оголошенням результатів, вона відповіла на критику журналістів щодо відвідування окупованого Криму. Паш заявила, що її звинувачують несправедливо.

Зараз ви читаєте новину «"Перед нами закрили двері": у фіналі нацвідбору на Євробачення-2022 розгорівся скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі