вівторок, 26 лютого 2008 12:45

Армію Молдавії вразила свинка

У молдавській армії епідемія паротиту (свинки). Від початку року цим захворюванням тут заразилися близько 40 військовослужбовців термінової служби, повідомив журналістам головлікар міністерства оборони країни, полковник медичної служби Іон Таргон.

За його словами, щоб попередити розповсюдження хвороби, в частинах заборонені звільнення і короткострокові відпустки, а також обмежено кількість відвідувачів. Для боротьби із захворюванням військові медики звернулись у міністерство охорони здоров"я із запитом про виділення понад 3 тисяч доз щеплень від паротиту, щоб додатково вакцинувати солдатів, повідомляє ИТАР-ТАСС.

У Молдавії епідемія свинки почалась у січні. Це вірусне захворювання передається повітряно-крапельним шляхом і може призвести до ускладнень, серед яких цукровий діабет та менінгіт. Для боротьби з епідемією молдавське Мінохоронздоров"я придбало близько 600 тисяч доз вакцини проти паротиту, щоб провести додаткову вакцинацію груп ризику, які з різних причин не отримали щеплення вчасно.

Паротит найчастіше вражає підлітків 12-19 років. Захворювання вже дорослих людей фахівці пояснюють тим, що серед жителів республіки, що народилися після "перебудови" з 1986 по 1994 роки, не була проведена необхідна вакцинація. Однією з причин цього були поширені в ЗМІ публікації про шкоду вакцинації. Останній раз спалах паротиту спостерігався в Молдавії в 1996 і 1998 роках, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Армію Молдавії вразила свинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути