четвер, 16 червня 2022 15:53

Армія, Росгвардія та ПВК: скільки російських окупантів воює проти України

Армія, Росгвардія та ПВК: скільки російських окупантів воює проти України
Проти України воює близько 330 тис. російських військових. Фото: eastnews.ua

Росія задіяла у війні проти України близько 330 тис. військових.

Це загальна цифра, куди входять і найманці. Про це під час брифінгу 16 червня повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов, передає Gazeta.ua.

Чисельність задіяних на різних напрямках угруповань ЗС РФ становить до 150 тис. військовослужбовців, які сформовані у батальйонно-тактичні групи. Разом із повітряними та морськими підрозділами ця цифра становить до 220 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських загарбників в Україні

Крім того, РФ задіяла у війні військові частини та підрозділи мобілізаційного резерву – понад 80 тис. За системою БАРС – до семи тисяч. Федеральна служба військ Нацгвардії – до 18 тис. Також проти України воюють до 8 тис. із ПВК.

Характер дій противника, а також заяви керівництва РФ свідчать про те, що стратегічні цілі путінського режиму в Україні залишаються незмінними.

"Росіяни продовжують намагатися вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей, утримувати захоплені території Херсонської та Запорізької областей. А також створити сприятливі умови для наступу на Одеську та Миколаївську області", - сказав Громов.

За перші 100 днів повномасштабної війни в Україні Російська Федерація витратила більшу частину свого військового потенціалу. Через кілька місяців їй доведеться уповільнювати наступ.

Ворог продовжує наступ на Слов'янськ. Штурмові дії в районах населених пунктів Богородичне та Долина наші воїни успішно відбили.

Українські воїни успішно відбивають спроби штурму окупантів у Сіверськодонецьку та Тошківці. Бойові дії тривають. Противник також штурмує населені пункти Золоте-3, Новолуганське, Берестове. Зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції. Веде штурмові дії в районі Врубівки. Бої тривають.

Зараз ви читаєте новину «Армія, Росгвардія та ПВК: скільки російських окупантів воює проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути