середа, 15 червня 2022 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти витратили військовий потенціал, у РФ можлива загальна мобілізація - ЗМІ

Окупанти витратили військовий потенціал, у РФ можлива загальна мобілізація - ЗМІ
Україна значно поступається Росії в озброєнні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За перші 100 днів повномасштабної війни в Україні Російська Федерація витратила більшу частину свого військового потенціалу.

Через кілька місяців їй доведеться уповільнювати наступ, пише Bloomberg з посиланням на високопоставлені джерела в Євросоюзі. Окрім того, в РФ можлива загальна мобілізація.

"Росія прочісує країну в пошуках живої сили та озброєння, зокрема застарілих танків, що базуються на Далекому Сході. Країна-агресорка витратила більшу частину свого військового потенціалу. У РФ, імовірно, лишається лише кілька місяців до того, як їй доведеться призупинити "операцію" для масштабного перегрупування. Кремль також може бути змушений оголосити масову мобілізацію, чого досі президент РФ Володимир Путін уникав. Це було б рівнозначно публічному визнанню, що війна йде не так, як він планував", - ідеться у матеріалі видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит живої сили: в Росії хочуть ще більше спростити мобілізацію

Водночас проблеми у Росії можуть виникнути не так скоро, щоб надати допомогу силам України на сході Донбасу. Україна, яка значно поступається Росії в озброєнні, втрачає по 100 і більше людей за день, а тому змушена поступово здавати позиції навколо міст Сіверськодонецьк та Лисичанськ.

Якщо Путін загарбає ці два міста, особливо стратегічно важливий Лисичанськ, Росія фактично захопить усю Луганську область.

"Росії, ймовірно, знадобиться ще щонайменше 2-3 місяці, щоб захопити великі міста Донбасу, такі як Слов'янськ та Краматорськ. Коли Росія досягне цих цілей, вона наполягатиме на укладанні договору на цій основі", - вважає директор естонського Міжнародного центру оборони та безпеки Індрек Каннік.

Ситуація з логістикою в Україні покращується з кожним днем, у Росії ж вона повільно погіршується. Армія Російської Федерації у ході повномасштабної війни проти України вже втратила весь свій наступальний потенціал. Водночас у росіян все ще є перевага в артилерії та реактивних системах залпового вогню. За цю перевагу Збройним силам України доводиться платити високу ціну.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти витратили військовий потенціал, у РФ можлива загальна мобілізація - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути