середа, 15 червня 2022 07:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Успіхи ЗСУ: військові відбили ворожий наступ на чотирьох напрямках

Успіхи ЗСУ: військові відбили ворожий наступ на чотирьох напрямках
Українські воїни успішно відбивають спроби штурму окупантів у Сіверськодонецьку та Тошківці. Бойові дії тривають. Фото: Генштаб

Ворог продовжує наступ на Слов'янськ.

Штурмові дії в районах населених пунктів Богородичне та Долина наші воїни успішно відбили. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Ворог веде наступ у напрямку Краснопілля. Бойові дії тривають. Обстріляв з артилерії Шевелівку, Вірнопілля, Грушуваху, Нову Павлівку. Завдав авіаудару поблизу Гусарівки.

Українські воїни успішно відбивають спроби штурму окупантів у Сіверськодонецьку та Тошківці. Бойові дії тривають.

Загарбники обстріляли наші позиції з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню. Завдали удару по цивільній інфраструктурі в районах Сіверськодонецька, Лисичанська, Тошківки, Устинівки, Борівського, Метьолкіного. Ворожа армійська авіація завдала авіаудару поблизу Білої Гори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські бійці відповіли на атаку ворога: ліквідовано десятки окупантів

На Донецькому напрямку ворог цинічно обстріляв з артилерії населені пункти Устинівка, Тошківка, Нью-Йорк, Новомихайлівка, Антонівка та Кам'янські Дачі.

На Новопавлівському напрямку захисники України відбили наступ у районі населеного пункту Шевченко. Ворог відійшов.

На Бахмутському напрямку ворог вів артобстріли наших позицій в районах Спірного, Яковлівки, Покровського, Клинового та Новолуганська. Авіаудар армійської авіації зафіксовано поблизу Устинівки.

ЗСУ відбили наступ окупантів у районі Миколаївки. Ворог зазнав втрат та відійшов. Перегруповується для поновлення наступу.

Противник також штурмує населені пункти Золоте-3, Новолуганське, Берестове. Зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції. Веде штурмові дії в районі Врубівки. Бої тривають.

На Лиманському напрямку окупанти активних дій не вели. З артилерії обстріляли цивільну інфраструктуру неподалік Сидорового, Маяків та Закітного.

На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках ворог обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Піски, Авдіївка, Іль'їнка, Мар'їнка, Антонівка, Червоне та Новосілка. Завдав авіаудару неподалік Кам'янського.

Російські загарбники сконцентрували свої зусилля навколо Сіверськодонецька Луганської області. Також їм вдалося трохи просунутися біля Харкова.

Ситуація в Сіверськодонецьку Луганської області вкрай загострена. Штурм міста триває вже котру добу поспіль. Артилерією ворог руйнує вщент багатоповерхівки та об'єкти промисловості.

Російські окупанти витіснили українських захисників із центру Сіверськодонецька. Загарбники також зруйнували міст, що з'єднував його з Лисичанськом. Напередодні зазначалося, що загарбники контролюють 70% Сіверськодонецька. Військовим вдається вивозити лише декілька людей на день. Відбувається "тиха" евакуація.

Зараз ви читаєте новину «Успіхи ЗСУ: військові відбили ворожий наступ на чотирьох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути