понеділок, 18 листопада 2019 11:54

Арешт глави Укрексімбанку організував одіозний прокурор Кулик

Арешт глави Укрексімбанку організував одіозний прокурор Кулик

Заарештований в суботу голова правління державного санку Олександр Гриценко отримав підозру, підписане прокурором ГПУ Костянтином Куликом.

Про це повідомив адвокат Гриценка Денис Галанского.

"Пан Кулик - це той прокурор, який підписав повідомлення про підозру. Це його проект", - сказав адвокат.

За даними СБУ, яке провела арешт Гриценка, банкіру інкримінують відмивання грошей. В офіційному повідомленні Служби говориться наступне: "Він підозрюється в сприянні легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом високопосадовцями при Януковичі. Зловживаючи своїм службовим становищем, затриманий вивів з-під арешту майно одного з медіа-холдингів ".

За неофіційними даними, медіахолдингом, про який йде мова, швидше за все є Український Медіа Холдинг, куплений Сергієм Курченко, який входить в "орбіту" колишнього президента Віктора Януковича і знаходиться під санкціями ЄС.

Компанія Курченко ВЕТЕК в 2013 році для покупки УМХ взяла в Укрэксимбанку кредит. Цей кредит в розмірі 190 млн грн і 79 млн доларів було стягнуто судом на користь державного банку. Рішення про надання кредиту брало колишнє керівництво банку - Гриценко очолив Укрэксимб лише в серпні 2014 року, коли угода купівлі медіахолдингу була завершена.

Прокурор Кулик, який санкціонував арешт банкіра, який став широко відомий після прямого ефіру на каналі 1 + 1, що належить Ігорю Коломойському. Напередодні президентських виборів Кулик звинувачував колишнього президента Петра Порошенка у втручання в розслідування справ проти його оточення. Порошенко в свою чергу, прийшовши в студію, фактично звинуватив Кулика в роботі на Коломойського.

Також Кулик став фігурантом журналістського розслідування програми Bihus.info. За даними журналістів, Кулик став власником двох квартир в елітному житловому комплексі в Києві і замовив будівництво додаткової житлоплощі на даху цього будинку.

У 2016 році Національне антикорупційне бюро розслідувало проти Кулика кримінальну справу за фактом незаконного збагачення, але через рішення Конституційного суду про декриміналізацію цього злочину, Кулик не був засуджений.

Крім того, Кулик є фігурантом скандалу про спробу вплинути на результат виборів президента США шляхом дискредитації сина колишнього віце-президента Сполучених Штатів Джо Байдена, про що повідомляло впливове видання.

Зараз ви читаєте новину «Арешт глави Укрексімбанку організував одіозний прокурор Кулик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути