Ексклюзиви
пʼятниця, 30 травня 2008 10:35

Японія не посилатиме до Китаю військові літаки через побоювання КНР

Японія передумала відправляти до Китаю військово-транспортні літаки з гуманітарною допомогою. Японці замість них використовуватимуть цивільну авіацію.

Таке рішення було ухвалене після того, як уряд КНР висловив побоювання у зв"язку з тим, що вперше за більш ніж 60 років після закінчення озброєного конфлікту між двома країнами до повітряного простору Китаю увійдуть японські військові літаки.

Як відомо, ще з 1945 року, коли японські сили були виведені з Китаю, жоден японський військовий літак не сідав на китайській території.

Слід зазначити, що відносини між Токіо і Пекіном істотно покращилися в останні місяці. Проте, китайський уряд побоюються негативної реакції тієї частини населення, яка пам"ятає про японське військове вторгнення.

Привід для таких побоювань існує - три роки тому китайськими містами пройшла хвиля антияпонських протестів.

Нагадаємо, що раніше Японія вже направила до Китаю команду цивільних фахівців і медиків для допомоги постраждалим від землетрусу в провінції Сичуань.

Плани відправити військовий літак з вантажем наметів і ковдр з"явилися на початку поточного тижня.

За останніми даними, жертвами стихійного лиха, землетрусу, що стався 12 травня, в Китаї стали 68 тисяч людей, ще 20 тисяч вважаються зниклими безвісті. Близько п"яти млн китайців лишилися без притулку, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Японія не посилатиме до Китаю військові літаки через побоювання КНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути