Кавуни під руками майстів перетворються на велосипеди та пінгвінів (ФОТО)
В останній час особливо популярним стало мистецтво вирізання з фруктів та овочів. Одним з найкращих майстрів у світі є токійський шеф-кухар Такасі Іто. Він займається вирізанням вже майже десять років. Більшість показаних на фото скульптур належать йому.
На це заняття його надихнули побачені під час відпочинку у Таїланді роботи місцевих майстрів у 2001 році. Він навіть на три тижні взяв відпустку, аби опанувати цю майстерність. Але, для досконалості потрібні роки, вважає майстер.
Під час роботи використовує крихітний ніж, всі скульптури робить вручну. Простий дизайн займає від 20 хвилин, детальніші вимагають від 40 до 90 хвилин.
"Найбільше люблю працювати з кавунами. Вони дуже барвисті, і я можу зробити більш потужні та цікаві твори,- зазначив Такасі. - Кожна скульптура живе два дні, потім її їдять".
Традиція різьби з плодів виникла на Далекому Сході 700 років тому. Тоді їх готували для урочистих банкетів.
Найчастіше вирізали постаті легендарних осіб і квіти. Зараз же вирізають будь що, від велосипедів до жабенят і лебедів.
Нагадаємо, нещодавно в Україні з кавуна вирізали обличчя Януковича.
Коментарі
6