субота, 01 грудня 2007 12:58

Януковича мало не відлучили від Церкви

Прем"єр Віктор Янукович не буде відлучений від Церкви за те, що 24 листопада під час панахиди за жертвами Голодомору 1932-33 років у Софійському соборі поцілував хрест із рук глави "невизнаного в православному світі "київського патріархату" Філарета.

Відповідну заяву поширила прес-служба Української Православної Церкви Московського Патріархату, повідомляє портал Союзу православних громадян України.

У прес-службі УПЦ МП вважають, що Янукович, поцілувавши хрест із рук Філарета, "став жертвою провокації".

"Жертвою "цілування хреста" був у свій час Леонід Кучма. І теж був скандал. Тепер от "попався" Віктор Янукович", - йдеться в заяві.

У той же час, Православна Церква закликає Януковича надалі уникати участі в заходах за участю Філарета.

"Очевидно, православним державним діячам і політикам, щоб не бентежити православних громадян подібними інцидентами, необхідно, принаймні, ухилятися від участі в заходах з анафемою. Як свідчить досвід, ні до чого доброго це не приводить", - відзначається в повідомленні прес-служби.

Разом з тим, прес-служба Союзу православних громадян України заявляє, що "за канонами, участь у подібному "шоу" вважається зреченням від Церкви - згідно 45 Апостольському правилу: "Якщо хто з відлученим від церковного спілкування помолиться - хай буде відлучений".

"Але ж мільйони православних так сподівалися на Януковича... Кому потрібна та "широка коаліція" ціною зради Церкви?", - відзначають у СПГУ. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Януковича мало не відлучили від Церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути