четвер, 26 липня 2007 20:53

Американські астронавти двічі літали в космос п"яними

Медична комісія уряду США встановила, що американські астронавти щонайменше двічі літали в космос в стані сильного алкогольного сп"яніння.

У розпорядженні видання опинилися матеріали доповіді комісії, яку очолює відомий військовий медик, ректор школи аерокосмічної медицини ВВС США, полковник ВВС Річард Бахманн.

Комісія виявила, що щонайменше в двох випадках американським астронавтам було дозволено зробити політ на орбіту, не дивлячись на попередження чергових по польоту лікарів і колег-астронавтів про те, що ступінь алкогольної інтоксикації цих астронавтів був настільки високий, що вони були загрозою для безпеки космічного польоту.

Комісія виявила також інші факти "значного вживання алкоголю" американськими астронавтами перед космічними польотами порушуючи стандартну для всіх астронавтів НАСА правила, згідно якому будь-яке вживання алкоголю повністю забороняється за 12 годин до старту.

До складу медичної "комісії Бахманна" входять лікарі, що працюють в державних структурах, психологи, юристи, експерти з питань безпеки, а також декілька астронавтів. Комісія створена по вказівці глави НАСА Майкла Гріффіна.

Офіційний представник НАСА відмовився коментувати дані про доповідь, але підтвердив, що на другу половину дня в п"ятницю 27 липня з цього питання намічена прес-конференція, повідомляє в четвер авторитетне спеціалізоване видання Aviation Week.

Зараз ви читаєте новину «Американські астронавти двічі літали в космос п"яними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути