середа, 02 липня 2008 13:03

Американка залишила собакам 8 мільярдів доларів

Американська мільйонерша Леона Хелмсі, що заповіла величезний статок власній болонці, мала намір також витратити мільярди доларів на допомогу іншим собакам, повідомляє TheNewYorkTimes.

Як з"ясувалося, створений Хелмсі добродійний фонд, розмір якого оцінюється в суму від 5 до 8 мільярдів доларів, призначався для турботи про собак і їх лікування. Про це, як розповіли анонімні джерела, свідчить написаний мільйонершею в 2003 році документ про місію фонду.

Проте, поки неясно, чи підуть всі засоби фонду на собачі потреби. У документі про завдання фонду обумовлено, що повірені Хелмсі могли розподіляти гроші за власним розсудом.

Юристи відзначають, що названі Хелмсі завдання фонду не мають обов"язкової сили, оскільки про них не мовилося в заповіті мільйонерші. В той же час, чинне законодавство наказує дотримуватися волі благодійника у використанні пожертвуваних ним засобів, а єдине свідоцтво волі Хелмси в цьому відношенні міститься у формулюванні місії фонду. Над вирішенням неоднозначної ситуації працюватимуть юристи Хелмсі, суд у справах про спадок і відповідальні за добродійність державні органи.

Остання воля Хелмсі викликала широкий резонанс після її смерті в 2007 році, коли з"ясувалося, що мільйонерша, що займалася готельним бізнесом, залишила болонці по кличці Біда (Trouble) 12 мільйонів доларів. Пізніше, в червні 2008 року, суд Манхеттена ухвалив вилучити у собаки 10 мільйонів і передати їх на добродійні потреби, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Американка залишила собакам 8 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути