середа, 30 січня 2008 09:42

Американець убив півторарічну доньку за зламаний Xbox

У Сполучених Штатах присяжні винесли вердикт 27-річному Тайрону Спеллману, визнаному винним у жорстокому вбивстві дочки.

Мотивом для злочину стала поломка ігрової приставки Xbox, яку ненавмисно зіпсувала дитина. Це й вивело з себе молодого батька з Філадельфії (штат Пенсільванія), який любив годинами просиджувати за відеоіграми, повідомляє Associated Press.

"Він (Спеллман) проводив по 6-7 годин на день за грою на Xbox", – сказав на процесі помічник окружного прокурора Джеймс Берардінеллі.

Згідно матеріалам справи, злочин був здійснений 7 вересня 2006 року, коли Спеллман звіряче побив свою 17-місячну дочку Алайю Турман, проломивши їй череп у кількох місцях. Півторарічне маля поплатилося за те, що випадково упустило ігрову приставку батька. Вагітна мати нещасної дитини в цей час дрімала в сусідній кімнаті.

Відразу після вбивства Спеллман утік. Лише наступного дня дітовбивець зізнався в скоєному. Проте адвокат підсудного Бобі Хуф зазначив, що його підзахисний зізнався в злочині лише після доби, проведеної під вартою.

Тепер обвинуваченому загрожує термін ув"язнення від 23 до 47 років.

Виносячи свій вердикт, присяжні не взяли до уваги аргументи захисту про те, що Спеллман своїм зізнанням нібито вигороджував дружину. На думку звинувачення, жінка навіть після вбивства не знала про те, що сталося і не мала жодних причин для того, щоб піти подивитися дитину.

За словами захисника, Спеллман не згоден з вердиктом, але поважає рішення присяжних.

Примітно, що, як показав розтин трупа дівчинки, за два тижні до вбивства вона зазнала перелому руки. Ця травма залишилася непоміченою для соціальних працівників, що відвідували сім"ю в серпні. Тоді дитину визнали цілком здоровою.

Друга дочка Спеллмана, що народилася вже після вбивства Алайї Турман, взята під опіку міської влади.

Відзначимо, що літом 2007 року аналогічний випадок відбувся в Чикаго. Там 21-річний геймер, захоплений грою, вдарив дитину, яка йому заважала, головою об підлогу. Навіть після цього хлопець продовжував "в люті трясти" дівчинку. Після цього злочинець запхнув у рот жертві жуйку, щоб представити подію як нещасний випадок. За три дні малятко померло в лікарні.

А в 2005 році у Великій Британії батько 4-місячних двійнят побив своїх синів при аналогічних обставинах, після чого один із них помер.

Раніше наголошувалося, що багато завзятих гравців скаржаться на дратівливість, нездатність зосередитися і труднощі в спілкуванні з оточуючими. А медики вважають, що під час гри у людини виявляються задіяними тільки зорові й рухові нерви, що призводить до зниження розумової активності, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Американець убив півторарічну доньку за зламаний Xbox». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути