вівторок, 23 жовтня 2007 08:19

Американець пожертвував нирку своїй нареченій

31-річний житель міста Манхассет (штат Нью-Йорк) погодився стати донором нирки для своєї нареченої, страждаючою нирковою недостатністю. Операція по трансплантації органу, що відбулася минулого понеділка, 15 жовтня, пройшла успішно.

23-річна Джарена Бейтс (Jarena Bates) вісім років страждала на захворювання нирок. У травні цього року лікарі діагностували у неї ниркову недостатність, і оголосили про необхідність пересадки донорської нирки.

Надія знайти відповідного донора була досить слабкою: у Нью-Йорку більше 5 тисяч людей потребують пересадки нирки, а час очікування трансплантації складає в середньому від семи до дев"яти років.

Тим часом, жених Джарени Тай Джонсон (Tye Johnson) заявив про своє бажання стати донором. Проведені аналізи підтвердили, що Джонсон і Бейтс є "ідеальною парою", повідомив хірург Ернесто Молменті.

"Вони виявилися сумісними по групі крові і генетиці", - сказав лікар. - "Їх історія краща, ніж у Ромео і Джульєти".

Операція по трансплантації нирки була зроблена в університетській лікарні Північного берега (North Shore University Hospital) неділю тому. Втручання пройшло успішно, і зараз обидва пацієнти йдуть на поправку. За словами Джонсона і Бейтс, вони планують одружитися 15 жовтня наступного року, відзначивши таким чином річницю операції, передає УНІАН з посиланням на UPI.

Зараз ви читаєте новину «Американець пожертвував нирку своїй нареченій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути