четвер, 05 липня 2007 20:38

Американці створили сайт-приманку для піратів

Американська асоціація кінокомпаній (MPAA) вирішила викоренити піратство за допомогою приманок, повідомляється на сайті Tech.Blorge. Компанія Media Defender, що займається боротьбою з інтернет-піратством і входить в асоціацію, створила сайт-приманку MiiVi.com для відстеження порушників авторського права.

Зараз сайт вже закритий, а в результаті whois-запиту як реєстратор вказаний провайдер GoDaddy. Tech.Blorge стверджує, що 4 липня 2007 року в цьому полі була вказана Media Defender. До закриття MiiVi.com був базою даних посилань для файлообмінних мереж, форум і сервіс для завантаження призначених для користувача відеороликів. Сайт був виявлений тільки 4 липня, але в даних про реєстрацію вказана дата відкриття - 8 лютого 2007 року. Отже невідомо, скільки часу пропрацював сайт.

Після процедури реєстрації сайт відстежував дії користувача і пропонував закачати програму, яка, за словами організаторів порталу, допомагала збільшити швидкість скачування, а насправді шукала на жорсткому диску користувача піратський контент і посилала інформацію в MPAA. Для попадання в "чорний список" користувачеві досить було закачати будь-який призначений для користувача відеоролик, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Американці створили сайт-приманку для піратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути