середа, 07 березня 2007 20:33

Американці вважають США сильними, але не поважаними

Більшість американців переконана, що їх країна є найсильнішою в світі, але визнають, що США "не дуже поважають" за кордоном, про що свідчать дані опублікованого в середу опиту громадської думки.

Дослідження показало, що 57% громадян США порівняно з іншими країнами вважають свою країну "виключно сильною" або "дуже сильною" і лише 2% вважають, що вона "зовсім не є сильною".

На питання "Наскільки, на вашу думку, США поважають у світі?", переважна більшість американців - 73% - заявили, що Америку за кордоном "не дуже поважають". При цьому 38% відповіли, що США в світі "зовсім не поважають". Упевнені в шанобливому відношенні до США за кордоном тільки 7% опитаних, з яких 5% вважають, що Америку в світі "дуже поважають". Ще 2% американців не сумніваються, що за кордоном США користуються "винятковою пошаною".

Під час опитування також ставили питання про те, як США слід діяти надалі на міжнародній арені - активізувати участь у світових справах або, навпаки, "скоротити участь". Згідно з даними дослідження, переважна більшість американців - 63% - виступають за те, щоб їх країна "скоротила участь в світових справах". Тільки 16% опитаних вважають, що США повинні активніше діяти на світовій арені, а 21% не визначилися з відповіддю.

Опитування проводила авторитетна соціологічна служба Harris Interactive з 2 по 7 лютого серед 3423 респондентів, повідомляють РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Американці вважають США сильними, але не поважаними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути