Ексклюзиви
четвер, 01 липня 2010 18:11

Американці приховують смерть Усами бен Ладена - ЗМІ

Американці приховують смерть Усами бен Ладена - ЗМІ

Ватажок міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда" Усама бен Ладен помер ще в грудні 2007 року в горах Афганістану, стверджує саудівська газета Al Watan. За її даними, "терорист номер один" помер від хвороби нирок у горах Тора-Бора. Бен Ладен жив з однією ниркою з 2004 року, стверджує видання.

Джерело, яке повідомило газеті про смерть бен Ладена, додало, що США знають про його загибель, проте використовують відео із зображенням лідера терористів і його голос для досягнення власних цілей у регіоні.

У минулу неділю директор ЦРУ Леон Панетта заявив, що вже протягом ряду років Сполучені Штати не мають у своєму розпорядженні серйозних даних про місцезнаходження ватажка "Аль-Каїди", хоча, як вважається, він знаходиться в Пакистані.

"З того часу дуже важко отримати будь-які оперативні дані про його фактичне місцезнаходження, - підкреслив директор ЦРУ. - Ясно, що він - в глибокому притулку в одному з районів Пакистану, які контролюються племенами".

Про можливу смерть Усами бен Ладена повідомляється не вперше. У квітні минулого року президент Пакистану Асіф Зардарі заявив: "Мої спецслужби вважають, що бен Ладена вже немає в живих. Однак поки що у нас немає ніяких підтверджень цього".

Про загибель бен Ладена повідомлялося ще в 2002 році, менш ніж через рік після терористичних актів у США, відповідальність за організацію яких Вашингтон покладає на бен Ладена. За іншими даними, бен Ладен живий і навіть пише мемуари.

ІТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Американці приховують смерть Усами бен Ладена - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути