четвер, 06 травня 2010 15:44

Бен Ладен спокійно живе в Ірані і полює з соколами - ЗМІ

Бен Ладен спокійно живе в Ірані і полює з соколами - ЗМІ

Лідер "Аль-Каїди" і "терорист номер один" Усама бен Ладен разом з сім'єю з 2003 року купається в розкоші в житловому комплексі на північ від Тегерана. Про це пише газета The Daily Mail, посилаючись на ісландську документальний фільм про нелегальній торгівлі соколами.

У фільмі "Пернатий кокаїн" під псевдонімом "Т-2" фігурує якась людина, що промишляє контрабандою соколів, про якого відомо одне: він уродженець колишнього СРСР. Він стверджує, що п'ять разів зустрічався з Усамою бен Ладеном на території Ірану. За його словами, вперше це сталося в 2004 році в таборі сокольників на північному сході країни, в останній раз - у жовтні 2007.

Відповідно до загальноприйнятої точці зору, бен Ладен ховається в притулок, обладнаному в печерах у районі афгано-пакистанського кордону. Також не виключається, що терорист мертвий. Син Усами бен Ладена Омар у минулому році заявляв, що в Тегерані живуть семеро його братів і сестер, нагадує видання.

Президент Ірану Махмуд Ахмаді Нежад в інтерв'ю ABC спростував і висміяв нову здогадку журналістів про місцезнаходження бен Ладена. "Я чув, що Усама бен Ладен у Вашингтоні, в окрузі Колумбія. Так-так. Він там. Тому що він раніше був партнером Буша. Насправді, раніше вони були колегами. Самі знаєте. Разом займалися нафтовим бізнесом. Працювали разом" , - сказав Ахмаді Нежад.

Скептично налаштовані експерти вказують на те, що лідер "Аль-Каїди" сповідує ваххабізм, що є відгалуженням сунітського ісламу, тоді як в Ірані панують шиїти. Тим не менше журналіст Кен Тіммерман у фільмі посилається на джерело в розвідці, який розповів йому, що оперативна інформація підтверджує слова "Т-2".

Inopressa

Зараз ви читаєте новину «Бен Ладен спокійно живе в Ірані і полює з соколами - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути