Ексклюзиви
пʼятниця, 29 січня 2010 16:16

Осама Бен Ладен став на захист клімату

Осама Бен Ладен став на захист клімату

Лідер Аль-Каїди Осама Бен Ладен засудив США та інші розвинуті країни за глобальне потепління, а також закликав світ бойкотувати американські товари і американський долар, говориться у новому аудіозапису, опублікованому в п"ятницю каналом "Альджазіра", передає Associated Press.

"Зміна клімату є не вигадкою, а встановленим фактом. Всі розвинуті країни, особливо великі, несуть відповідальність за глобальне потепління", - сказав бен Ладен.

Він також додав, що є країни, які менше заслуговують на критику. Це відноситься до тих країн, які ратифікували Кіотський протокол зі скорочення викидів парникових газів в 1997 році.

У своєму "зверненні до народу" Осама замахнувся також на економіку. Він порівняв США з "мафією" та звинуватив їх в "глобалізації та її трагічних наслідках", а також закликав перестати вживати долари і позбавитися від них.

За останні дні Осама став раптом надзвичайно активним. 24 січня він взяв на себе відповідальність за невдалий теракт під Різдво, а також пригрозив новими нападами на Сполучені Штати, якщо вони як і раніше підтримуватимуть Ізраїль.

Американська влада не підтвердила автентичність записів, однак голос на магнітофонному запису нагадує минулі послання бен Ладена.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Осама Бен Ладен став на захист клімату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути