четвер, 19 листопада 2009 14:06

Син бен Ладена хоче бути голубом миру в ООН

Син бен Ладена хоче бути голубом миру в ООН

Син Усами бен Ладена відмовляється від батьківського радикалізму, проповідує мир і має наміри працювати в ООН, пише Guardian.

В одному з інтерв"ю Омар бен Ладен четвертий, старший син головного терориста світу, представляє себе зовсім в іншому світлі, ніж його батько.

"Я не вірю, що з мене вийде добрий політик. Маю звичку говорити лише правду. Думаю, що робота в ООН була б найкращим варіантом для мене", - розповів про свої світоглядні позиції Омар.

Він зазначає, що останній раз бачився з батьком у квітні 2001 року. Одного разу його примусили підняти руки на зустрічі з батьківськими бойовиками.

"Інші сини також приходили на подібні зібрання, але жоден з них не був бойовиком-радикалом", - сказав Омар.

Усама бен Ладен говорив про те, якою великою честю було віддати життя за іслам і шукав тих, хто повинні це засвідчити документально в записах однієї з мечетей.

"Мій батько ніколи не агітував мене вступити в "Аль-Каїду", але завжди між іншим говорив, що це не моє життя. І розчаровувався в моїх позиціях", - додав бен Ладен - молодший.

В день терактів 11 вересня 2001 року Омар був вдома з матір"ю в місті Джедах.

"Я дрімав і тут мене розбудив крик мого дядька, котрий кричав:"Подивись, що наробив твій батько". Після того ми всі зібралися біля телевізора і були шоковані тим, що сталося. Це був дуже трагічний день. Я ніколи не думав, що батько зайде так далеко. Це було занадто для його малої організації", - прокоментував Омар.

"Ми більше не могли говорити на тему 11 вересня. Ця тема була надзвичайно болючою", - зазначив син бен Ладена.

Омар вирішив описати всі біографічні свідчення у своїй власній книзі "Бен Ладен, який дорослішає: його дружина та син введуть нас у їхній Секретний Світ" (Growing Up Bin Laden, Osama"s Wife and Son take us Inside their Secret World) у співавторстві з його матір"ю.

"Однак я не можу просто наказати своєму серцю розлюбити батька, я не згоден з його поведінкою та діями. І як син бен Ладена прошу вибачення за найжахливіші речі та сплюндровані життя", - пише Омар бен Ладен.

переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Син бен Ладена хоче бути голубом миру в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути