вівторок, 24 листопада 2009 15:34

Усама бен Ладен живе в Пакистані з молодою дружиною

Усама бен Ладен живе в Пакистані з молодою дружиною
Лідер міжнародної терористичної організації "Аль-Каїда" Усама бен Ладен ховається в Пакистані, де живе разом з молодою дружиною, стверджують місцеві ЗМІ з посиланням на дані пакистанської розвідки. З тих пір, як "терорист номер один" одружився на дівчині з впливової місцевої сім"ї, він нібито отримав захист від нових родичів.

Після того, як війська західної коаліції захопили гірський район Тора-Бору в Афганістані, де міг ховатися бен Ладен, неодноразово повідомлялося, що він влаштувався в прикордонних районах Пакистану. Проте схопити його пакистанські спецслужби так і не змогли, оскільки в більшості своїй отримувані ними відомості виявлялися недостовірними.

Зарубіжні експерти і спецслужби також неодноразово повідомляли, що Усама бен Ладен напевно ховається в гірському районі на кордоні Афганістану і Пакистану під захистом одного з місцевих кланів пуштунів. Втім, в липні міністр внутрішніх справ Пакистану Рехман Малік говорив, що бен Ладен міг вже повернутися на афганську територію, в провінцію Кунар, де активно діють бойовики-ісламісти.

У червні директор ЦРУ Леон Панетта заявив, що ватажок "Аль-Каїди" напевно в Пакистані, але знайти його поки не вдається. Ліквідація бен Ладена або його упіймання - одне з пріоритетних завдань ЦРУ, запевнив Панетта. Президент Барак Обама також вважає, що "ліквідація бен Ладена стане важливою складовою частиною винищування "Аль-Каїди". Він - не просто символ, він керує угрупуванням, яке планує завдати ударів по США". За голову "терориста номер один" призначена нагорода в 27 млн доларів, пише ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Усама бен Ладен живе в Пакистані з молодою дружиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути