пʼятниця, 25 січня 2008 16:02

Америка направила атомний авіаносець до берегів Китаю та Кореї

Атомний авіаносець CVN 68 "Німітц" відправився на бойове чергування в західну частину Тихого Океану, повідомляє сайт ВМС США.

"Німітц", включений до складу сил швидкого реагування, забезпечить присутність США в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, доки авіаносець "Китті Хок", що несе там постійне чергування, проходитиме технічне обслуговування і ремонт в Йокосукі.

Атомний авіаносець увійде до складу 11-ої авіаносної ударної групи (Csg-11). Головну ударну силу групи складає 11-е авікрило палубної авіації. До складу крила входять чотири ескадрильї винищувачів - дві на F/a-18e/f "Супер Хорнет", і дві, зокрема одна зі складу корпусу морської піхоти - на "звичайних" "Хорнетах" F/a-18с. Крім того, на авіаносці базується ескадрилья літаків раннього виявлення E-2c Hawkeye, ескадрилья літаків радіоелектронної боротьби Ea-6b, ескадрилья легких військово-транспортних літаків C-2a і вертолітна ескадрилья. Загальна чисельність авіакрила складає близько 70 літальних апаратів.

Ескорт "Німітца" забезпечує 23-й дивізіон ескадрених міноносців у складі чотирьох кораблів - ракетного крейсера "Прінстон", есмінців "Джон Поль Джонс", "Хіггінс" і "Чаффі".

Останніми місяцями авіаносець та його ескорт проводили вчення для підготовки до патрулювання. Попередній тривалий похід "Німітца" в Тихий та Індійський океан завершився у вересні 2007 року.

Сvn-68 "Німітц" увійшов до складу ВМС США в 1975 році, ставши головним кораблем своєї серії. Водотоннажність авіаносця перевищує 90 тисяч тонн, швидкість ходу складає 32 вузли. Чисельність авіакрила може перевищувати 90 літальних апаратів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Америка направила атомний авіаносець до берегів Китаю та Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути