пʼятниця, 04 жовтня 2019 15:14

Які товари найчастіше купують українці на OLX

Покупки в інтернеті вже стали для українців звичними. Про це свідчать результати квітневого дослідження німецької компанії GfK та власної статистики OLX за минулий рік. Наразі онлайн-шопери становлять третину всіх користувачів мережі. 82 % за минулий рік зробили від 5 до 20 покупок в інтернеті, 17 % — купували онлайн понад 20 разів.

Крім того, у 2018 році 80 % українських інтернет-покупців здійснили покупки на платформі OLX. У такий спосіб онлайн-майданчик посів третє місце в рейтингу найпопулярніших веб-ресурсів для онлайн-шопінгу. Докладніше про типового інтернет-покупця в Україні та його споживацькі інтереси читайте далі.

 

Портрет українського онлайн-покупця

Найчастіше в інтернеті минулоріч купували жителі Центральної України, кількість яких становить 24 %. Лише на відсоток менше онлайн-покупців проживає на Західній Україні (23 %). На Півдні країні воліють купувати через всесвітню мережу 17 %. Жителі Сходу та Півночі користувалися послугами інтернет-магазинів найменше — 13 % і 12 % відповідно.

Найбільше інтернет-шоперів мешкає в Києві, а це 10 % від загальної кількості. Ці цифри говорять про те, що в столиці купують через інтернет майже стільки користувачів, скільки й на Сході чи Півночі.

Дослідження GfK показало, що пересічному українському онлайн-покупцю від 26 до 35 років, дохід якого в середньому зріс на 8 %, і становить тепер 5600 грн на місяць. Тоді як середній дохід людини, що купує тільки офлайн складає всього 3900 грн.

Найчастіше онлайн-шопери в Україні купують через смартфон або планшет, з них 51 % користується спеціальним додатком. Мобільні пристрої часто обирають і користувачі OLX, а це 75 % відвідувань щодня.

Найбільше нових користувачів додатку olx.ua прийшли з Android. У травні цього року кількість завантажень у 8 разів перевищила завантаження з iOS, і склала 350 тисяч.

За перше півріччя 2019 року середній чек українських онлайн-шоперів склав:

  • 31 тис. грн. — витрати на транспорт;
  • 750 грн. — транспортні запчастини;
  • 680 грн. — електроніка;
  • 615 грн. — витрачено на розваги, хобі, спорт;
  • 420 грн. — витратили на покупки для дому й саду;
  • 240 грн. — мода і стиль;
  • 160 грн. — дитячі товари.
 

Що українці шукають на OLX найчастіше

Очолює рейтинг пошуку серед користувачів OLX вже п'ятий рік поспіль тримається велосипед. За перше півріччя 2019 року сервіс отримав 806 000 таких запитів. Далі список склався таким чином:

  • 656 000 разів — шукали кросівки;
  • 619 000 разів — квартир;
  • 501 000 разів — запитували роботу;
  • 450 000 разів — диван;
  • 360 000 разів — Phone 7;
  • 348 000 разів — плаття;
  • 325 000 разів — будинок;
  • 302 000 разів — ноутбук;
  • 298 000 разів — iPhone.

ТОП-10 запитів з Android

Слід вказати, що власники смартфонів з Android прагнули задовольнити свої основні потреби. Їх найбільше цікавили робота, квартира, одяг. Отже, лідируюча десятка має такий вигляд:

  1. Велосипед.
  2. Кросівки.
  3. Квартира.
  4. Диван.
  5. Робота.
  6. Плаття.
  7. Ноутбук.
  8. Будинок.
  9. Куртка.
  10. Телефон.

Крім того, користувачі Android у рейтингу запитів розділу "Транспорт" найчастіше шукали трактор і мотоблок. З електроніки їх цікавили ноутбук, телевізор, холодильник, навушники, пральна машина, планшет. А в категорії "Мода і стиль" найпопулярнішими товарами стали кросівки, плаття, куртки, спортивні костюми, джинси, босоніжки, туфлі, футболки, рюкзаки та купальники.

ТОП-10 запитів з iOS

Запити з iOS-девайсів створили трохи інакшу картину. Лідером пошуку серед власників айфонів за перші 6 місяців 2019 року став iPhone. З 10 позицій рейтингу популярний гаджет зайняв аж п'ять. Крім електроніки, користувачів iOS також цікавили квартири й дивани.

Читаємо повний ТОП-10 запитів:

  1. iPhone 7.
  2. AirPods.
  3. iPhone X.
  4. Квартира.
  5. Apple Watch.
  6. iPhone 6.
  7. IQOS.
  8. iPhone 6s.
  9. Диван.
  10. iPhone.

Серед транспортних засобів власників айфонів у першому півріччі найбільше цікавила автівка BMW із запитом "на виплату". У категорії "Мода і стиль" користувачі iOS-гаджетів активно шукали брендовий одяг від Adidas, Nike, New Balance, Calvin Klein.

 

Отримання товарів з OLX

Усі онлайн-покупки українці воліють отримувати через кур'єрські служби. Через OLX щоденно з доставкою відправляють майже 3,5 тис. товарів середньою вартістю 850 грн.

У 2017 році сервіс запустив нову послугу під назвою "OLX доставка", котра дозволяє купувати та продавати товари без зустрічей із покупцем/продавцем особисто та без передоплати. Послуга працює по всій Україні. Водночас обов'язки перевізника на себе взяла компанія "Нова пошта", а система захисту у відповідальності фінансового партнера UAPAY.

Партнерство сервісу з "Новою поштою" та UAPAY дає можливість користувачам не лише відстежити вантаж за номером накладної, а й отримати гарантовано назад кошти, якщо товар вам не підійшов. При цьому витрати на зворотню пересилку OLX бере на себе.

 

Нова пошта: як відстежити вантаж з OLX

Якщо ви замовили послугу "OLX доставка", то ваш товар передається до найближчого відділення "Нова пошта", і вже після оформлення ви зможете відслідкувати його місцезнаходження. Ви автоматично отримуєте на свій мобільний телефон повідомлення з номером декларації.

Щоб швидко й без проблем відстежити посилку Нової пошти, можна скористатися онлайн-сервісом Posylka.net. На сайті-агрегаторі зібрані всі служби доставки та логістичні компанії світу. Веб-портал зручний тим, що вам не потрібно щоразу шукати сайт нової кур'єрської служби. Ви можете користуватися послугами будь-якої транспортної компанії, замовляти посилки з різних країн світу. Все, що вам потрібно, це номер декларації, тоді посилку можна знайти в будь-якому куточку планети.

Достатньо зайти на сайт Posylka.net та знайти через поле пошуку сторінку з компанією "Нова пошта", на якій легко відстежити товар чи будь-який інший вантаж лише по номеру декларації.

Зараз ви читаєте новину «Які товари найчастіше купують українці на OLX». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути