Ексклюзиви
субота, 24 серпня 2024 21:55

Яка кількість військових потрібна РФ, щоб вибити ЗСУ з Курщини: в NYT порахували

Яка кількість військових потрібна РФ, щоб вибити ЗСУ з Курщини: в NYT порахували
Після тижня боїв на Курщині Україна заявила, що контролює територію, площею приблизно з Лос-Анджелес. Фото: Громадське

Росія, швидше за все, потребує від 15 до 20 бригад - щонайменше 50 тисяч військових, щоб витіснити Україну з Курської області.

Зараз вона не має такої кількості сил. Про це повідомило видання The New York Times із посиланням на офіційних осіб.

Воно нагадує, що російський міністр оборони Андрій Бєлоусов цього тижня заявив, що новий координаційний орган "вже" працює цілодобово, щоб з'ясувати, як нові угруповання російських військ можуть контратакувати в Курській області.

"Це справило на росіян шокуючий вплив. Вони шоковані цим. Це не триватиме вічно. Вони зберуть себе докупи і відреагують відповідно", - заявив минулого тижня генерал Крістофер Каволі, головний військовий командувач НАТО, виступаючи у Раді з міжнародних відносин.

NYT зауважує, що після тижня боїв Україна заявила, що контролює територію, площею приблизно з Лос-Анджелес, але американські чиновники не впевнені, що ЗСУ довгостроково утримуватимуть свої позиції в Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав цілі операції в Курській області

Видання пояснює, що українські війська не копають великі траншеї, необхідні для захисту солдатів і техніки від ворожого вогню, якщо Росія матиме достатньо вогневої потужності, щоб відбити атаку. Також американські чиновники стверджують, що ЗСУ не обладнують мінних полів та не будують протитанкові загородження.

"Те, що війна показала нам, так це те, що спосіб уповільнити армію - це "глибинна оборона". Якщо вони не захищатимуть територію за допомогою окопів і мін, утримати територію буде практично неможливо", - сказав NYT Сет Джонс, старший віце-президент Центру стратегічних і міжнародних досліджень, посилаючись на стратегію використання кількох рівнів оборонного позиціонування.

Американські чиновники та аналітики наголошують, що чим більшу територію захопить Україна, тим більшим викликом буде її захист для 10 тисяч військових ЗСУ.

Водночас представник Пентагону пояснив, що затримка України з будівництвом оборонних укріплень не обов'язково означає, що Київ не має наміру утримувати територію в Росії.

Україна могла б спробувати побудувати оборонні позиції ще глибше всередині Росії, розширивши територію, яку вона захопила, щоб додати її до буферної зони Зеленського, сказав чиновник на умовах анонімності.

Україна і Росія планували провести переговори про часткове припинення вогню.

Проте вони були зірвані наступом ЗСУ на Курську область. Інформація про це вперше з'явилася в ЗМІ в середині серпня, і як пише Le Monde, планування переговорів підтвердив виданню один з українських чиновників.

За словами джерела, ідея переговорів виникла після червневого мирного саміт.

Зараз ви читаєте новину «Яка кількість військових потрібна РФ, щоб вибити ЗСУ з Курщини: в NYT порахували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути