Ексклюзиви
середа, 12 травня 2010 14:59

Ахметов прикупив собі "Запоріжсталь"

Ахметов прикупив собі "Запоріжсталь"

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Борис Петров заявляє про купівлю співвласником компанії System Capital Management (Донецьк), депутатом Верховної Ради від Партії регіонів Рінатом Ахметовим 50% акцій металургійного комбінату "Запоріжсталь".

Про це він повідомив на прес-конференції в Запоріжжі.

Зокрема, на запитання журналістів про те, чи правда, що Ахметов купив 50% акцій комбінату, Петров дав ствердну відповідь.

Він відзначив, що зараз відбувається документальне оформлення оборудки, яку вже можна вважати завершеною.

Також він повідомив, що облдержадміністрація вже надіслала листи українській компанії, яка буде новим співвласником "Запорожсталі", з вимогою не проводити скорочення працівників і виконати природоохоронні заходи.

"Ми увійшли в письмовий контакт з майбутніми співвласниками підприємства для того, щоб вони розуміли ті питання, які їм доведеться вирішувати", - відзначив Петров.

За його словами, це виконання програми екологічних заходів і забезпечення збереження робочих місць на підприємстві.

Нагадаємо, в квітні експерти вважали, що найбільш ймовірними покупцями "Запоріжсталі" у разі його продажу можуть бути міжнародний холдинг ArcelorMittal, найбільший виробник сталі в світі Posco (Південна Корея) і російські компанії.

2009 рік "Запоріжсталь" закінчила із збитками 290,52 млн. гривень, скоротивши чистий дохід на 28,61%, або на 3 591,367 млн. гривень до 8 963,109 млн. гривень порівняно з 2008 роком.

Нерозподілений прибуток на кінець 2009 року становив 3 541,272 млн. гривень.

"Запоріжсталь" проводить гарячекатаний і холоднокатаний прокат з вуглецевих, низьколегованих, легованих і нержавіючих сталей.

Станом на 29 вересня 2009 року 16,62% акцій комбінату належало компанії "Запоріжсталь РС", 16,85% - "Галс-інвест" (обидві - Запоріжжя), 21,74% - "Київ Секьюрітіз Груп", 11,41% - "Мідланд Кепітал Менеджмент" (обидві - Київ) і 12,35% акцій компанії - Global Steel Investments Ltd. (Великобританія), передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов прикупив собі "Запоріжсталь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути