вівторок, 22 грудня 2009 11:04

Охоронця "Запоріжсталі" вбили, коли він відмовився розкрадати метал

Охоронця "Запоріжсталі" вбили, коли він відмовився розкрадати метал

Міліція затримала злочинну групу, члени якої підозрюються у вбивстві начальника зміни служби охорони ВАТ "Запоріжсталь" Олександра Камеристого.

Як повідомив начальник управління МВС у Запорізькій області Віктор Ольховський, Камеристого було вбито 29 листопада неподалік від свого будинку по вулиці Українській, 2.

Нападники випустили в нього шість куль з травматичного пістолета, а потім завдали кілька десятків ударів ножем. У міліції пов"язують це вбивство з розкраданнями металу на "Запоріжсталі".

"Затримана група осіб причетна до розкрадань на меткомбінаті. Практично в кожній зміні у них були свої люди", - заявив він. За словами Ольховського, злочинці були впевнені, що начальник варти передав правоохоронним органам інформацію про розкрадання на меткомбінаті. "Як розповіли товариші по службі вбитого, до нього намагалися" під"їхати ", проте він відмовився співпрацювати з розкрадачами", - уточнив Ольховський.

Як розповіло джерело в ГУ МВС в Запорізькій області, було затримано п"ять чоловік. "Всі - члени так званої" бригади Деми ", - зазначив співрозмовник. За його словами, зараз підозрювані дають свідчення.

У "Запоріжсталі" повідомили, що слідство намагається встановити спектр діяльності злочинної групи. "Вони серйозно займалися розкраданням металу, мали цілу мережу інформаторів практично в кожному цеху, щільно співпрацювали з охороною. Вже звільнено одного з керівників охорони, готується звільнення ще кількох людей", - зазначили на підприємстві.

За матеріалом КоммерсантЪ-Украина

Зараз ви читаєте новину «Охоронця "Запоріжсталі" вбили, коли він відмовився розкрадати метал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути