неділя, 08 травня 2011 17:53

Ахметов і Луческу відкрили алею футбольних зірок
21

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні біля стадіону "Донбас Арена" з'явилася алея слави ФК "Шахтар". У відкритті перших чотирьох зірок брали участь Президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов, віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков, донецький мер Олександр Лук'янченко, гравці і вболівальники. Першими увічнили імена ветеранів клубу: центрального нападаючого Віталія Старухіна (його зірку відкрив син), воротаря Юрія Дегтерьова, центрального півзахисника Михайла Соколовського, а також чинного тренера "гірників" Мірчи Луческу. Нагородження найуспішнішого тренера "Шахтаря" викликало особливий захват уболівальників. Публіка скандувала: "Мірча!" І "Спасибі!"

Усі удостоєні бронзової зірки на алеї, отримали в подарунок її золоту міні-копію.

- Головні трофеї "Шахтаря" попереду. Ми повинні прославляти "Шахтар", прославляти Донецьк, прославляти Україну, - сказав Рінат Ахметов під час відкриття.

Відповідаючи на питання журналістів, президент ФК "Шахтар" розповів про свої враження від перегляду скандального документального фільму "Інший Челсі. Історія з Донецька"

- Мені приємно, що футбол об'єднує наш край, об'єднує всіх. З чимось я згоден, з чимось не згоден. Я ще раз повинен уважно подивитися цей фільм, щоб зробити висновки не емоційно, - сказав Ахметов.

Нагадаємо, у німецькому фільмі розповідається про зв'язок футболу з політикою і бізнесом. Він побудований на протиставленні страхітливих умов роботи рядових шахтарів і розкоші, в якій утопає секретар міськради Микола Левченко - долі цих людей перетинаються на стадіоні. Подивившись "Інший Челсі", Борис Колесніков запропонував Миколі Левченку піти з влади.

- Те, що він показав свою квартиру, то його завдання, щоб кожен громадянин міста жив в такій квартирі, - висловився Ахметов на адресу Левченка і похвалив секретаря міськради за чесність.

Усього планується встановити 32 зірки і залучити до вибору легендарних імен широке коло вболівальників команди. Закладка Алеї приурочена до 75-річчя ФК "Шахтар". Днями ім'ям футбольної команди в Донецьку назвали одну з нових вулиць.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов і Луческу відкрили алею футбольних зірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути