субота, 28 липня 2007 17:37

Афганська влада погодилася обміняти талібів на корейських заручників

Влада Афганістану схвалила сьогодні звільнення чотирьох бойовиків руху "Талібан" в провінції Газні в обмін на захоплених заручників з Південної Кореї, повідомив телеканал "Аль-Джазіра".

Свобода групи талібів, що відбувають покарання у в"язниці, є однією з умов збереження життя південнокорейських заручників. Бойовики, які захопили 23 християни-місіонерів 19 липня в провінції Газні, вимагають в обмін на їх звільнення випустити з в"язниць таке ж число своїх прихильників, а також вивести з Афганістану війська РК. Військовий контингент у складі 200 військовослужбовців, який бере участь виключно в гуманітарній місії, і так за планом Сеула згорне повністю свою роботу в країні до кінця року.

За минулі дні бойовики стратили 42-річного пастора Бе Хен Гю, його тіло, було виявлене на шосе в провінції Газні. За словами поліції, він був сильно ослаблений і не міг йти самостійно, тому таліби застрелили його. Решта заручників, за наявною інформацією, живі, але знаходяться у важкому моральному і фізичному стані і потребують медичної допомоги, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Афганська влада погодилася обміняти талібів на корейських заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути