вівторок, 11 вересня 2012 22:54

Аеропорт "Бориспіль" заполонили хасиди-паломники
24

Фото: Фото: Ростислав МИСЮКЕВИЧ

В Україну прибувають паломники-хасиди – аби відвідати могилу свого духовного лідера равина Нахмана і відсвяткувати Новий рік за єврейським календарем.

Очікують, що тільки чартерними рейсами до аеропорту "Бориспіль" прибуде щонайменше 30 тисяч хасидів.

"Я тут уперше, - розповідає 24-річний Шауль зі Сполучених штатів Америки. - Новий рік для нас - це, як Судний день. Бог підраховує, що кожен зробив - хорошого і поганого. А цадік Нахман – це наш адвокат перед Богом: за життя равин пообіцяв допомагати тим, хто відвідає його могилу. Щодо України - то це дуже гостинна країна. Тому, коли будемо повертатися додому, ми візьмемо з собою українські прапорці. Щоб показати всім, що Україна дуже доброзичлива до всіх культур і релігій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний рабин України порадив заробляти на хасидах, які приїжджають в Умань

На виході з терміналів на хасидів чекають приватні перевізники – за поїздку до Умані просять $25-30. Везуть мікроавтобусами. Однак міліціонери не дозволяють хасидам сідати до транспорту, що не має відповідних дозволів на перевезення.

"Зараз діє установка генерального директора аеропорту – неофіційні перевізники тут працювати не будуть. Директор не хоче втратити репутацію - бо наберуть людей, довезуть до Білої Церкви, і скажуть: "Вилазьте попісяйте". А потім закрив автобус - і поїхав. Такі випадки вже були", - говорить 30-річний міліціонер Олександр.

"Тут тільки свої водії працюють – сторонніх не пускають. Я податку щомісяця 600 гривень плачу, а робити не дають", - поскаржився один із водіїв.

Зараз ви читаєте новину «Аеропорт "Бориспіль" заполонили хасиди-паломники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути