вівторок, 11 вересня 2012 20:23

В Умані оштрафували хасида майже на 6 тисяч гривень

У місті Умань на Черкащині інспекція державного архітектурно-будівельного контролю оштрафувала паломника хасида майже на 6 тисяч гривень.

Бергер Аврахам готувався до прийому паломників на Рош-га-Шана, збудував готель, порушивши будівельні норми, виліз на територію сусідів.

Недобудований готель знаходиться на вулиці Пушкіна, 30 у районі паломництва хасидів. За словами сусідів, будівля розрахована на 200 паломників. Ніяких погоджень із ними на будівництво закладу ніхто не робив.

"Ми звернулися в пожежну інспекцію та в будівельну інспекцію, - скаржиться уманчанин Борис Чукаль. В його земельну ділянку врізалися забудовники. – Нам дали довідки, що паломник будується з порушеннями, що вони дійсно врізалися в нашу ділянку. Кажуть, щоб ми позивалися до суду, але всі знають, які суди в нашій країні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хасиди збираються на святкування Нового року до Умані

Балкон готелю стоїть прямо над будинком уманчан. Люди нарікають, що під час святкування нового року паломники не прибирають, тому все сміття буде летіти на них.

"Я інвалід, майже нічого не бачу, - каже Тетяна Чукаль. – Вийти з хати не зможу, бо все буде летіти на мене, лушпиння соняшника, стакани від води та чаю. І я нікуди не втечу. Шумно постійно. Якби тут будувалася родина, це зовсім інше. А так 200 осіб по сусідству це тяжко".

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Черкаській області дала забудовникам місяць на усунення порушень. Коли ж сусіди разом із журналістами захотіли поспілкуватися з забудовниками, в них полетіло каміння і поспілкуватися не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «В Умані оштрафували хасида майже на 6 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути