вівторок, 04 вересня 2012 11:33

Хасиди збираються на святкування Нового року до Умані

Хасиди збираються на святкування Нового року до Умані
Більша частина гостей прибуде чартерними рейсами. Фото: obozrevatel.com

Іудеї відзначать Новий рік (Рош га-Шан) за єврейським календарем 17-18 вересня. В Україну в ці дні прибудуть до 26 тис. паломників-хасидів, пише газета Сегодня.

"Перші великі групи паломників ми очікуємо вже 11-12 вересня. Приїде приблизно стільки ж людей, як і минулого року - до 26 тис", - розповів представник міжнародного фонду ім. Раббі Нахмана Шимон Буськ.

У свою чергу міська влада Умані очікує на приїзд 22 тис. туристів, які прибудуть чартерними рейсами. "Всього ж ми чекаємо близько 24-25 тисяч паломників", - повідомив заступник міського голови Умані Петро Паєвський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Умані спалили кіоск з кошерними хот-догами для хасидів - паломників

За інформацією видання, паломники-хасиди в основному будуть прибувати до столичного аеропорту "Бориспіль". Прийматимуть їх у новому терміналі D, який був побудований до Євро-2012. У самій Умані паломники будуть проживати в наметовому містечку на вулиці Челюскінців (його організували самі хасиди) або ж у квартирах і будинках місцевих жителів.

Також у зв'язку з недавніми подіями в аеропорту міста Бургас (Болгарія), коли від вибуху, влаштованого смертником, загинули семеро туристів з Ізраїлю, на час свят будуть посилені заходи безпеки: введено пропускний режим і буде посилено чергування правоохоронних органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фату нареченої гості порвали на шматки

У Міністерстві внутрішніх справ України підтвердили інформацію про те, що ізраїльські поліцейські візьмуть участь в охороні громадського порядку під час традиційного вересневого паломництва хасидів до могили рабина Нахмана з Бреслава в Умані.

Зараз ви читаєте новину «Хасиди збираються на святкування Нового року до Умані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути