понеділок, 19 березня 2007 16:49

Ацетон витік із залізничної цистерни на Чернігівщині

О 17:02 18-го березня на залізничній станції "Ніжин" Південно-Західної залізниці машиніст побачив витік ацетону через запобіжний клапан із залізничної цистерни. Ацетон технічний, четвертого класу небезпеки.

Цистерна об"ємом 65,5 кубометрів, в якій знаходилося 59,78 тонни ацетону, транспортувалася вантажним потягом N2401 сполученням "Конотоп-Дарниця". Відправник вантажу ВАТ "Казань ОРГ Синтез" (місто Казань Російської Федерації). Замовник – ЗАТ "Хімексі" з Києва. Загальний об"єм речовини, яка потрапила до навколишнього середовища, склав близько 0,02 тонни.

Цистерну транспортували на тупикову лінію станції за межі населеного пункту. Пожежно-рятувальний підрозділ Ніжинського райвідділу МНС водяними струменями охолодив цистерну з метою зниження внутрішнього тиску речовини. Також для забезпечення пожбезпеки чергує пожежний потяг.

О 18:30 витік ацетону припинився. Загрози населенню та природному середовищу немає. Затримки руху залізничного транспорту на залізничній дільниці не було. О 02:58 19-го березня вантажний потяг N3801 сполученням "Ніжин – Дарниця" транспортовав цистерну до пункту призначення, повідомляє МНС.

Зараз ви читаєте новину «Ацетон витік із залізничної цистерни на Чернігівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути