середа, 13 червня 2007 20:39

9-метровий символ національної єдності створять до Дня незалежності

Українські майстри зі всіх областей України планують виткати до Дня незалежності 24 серпня Рушник національної єдності, довжина якої складе 9 метрів.

- Рушник є самодостатнім витвором мистецтва з своєю композицією, - розповіла заслужений художник України Олександра Тележенко, яка розробила візерунок полотна.

У центрі полотна знаходиться дерево життя, на якому розміщено 27 квіток, - за кількістю адміністративних центрів України. Художниця підкреслила, що жодна квітка не повторюється.

Малюнок рушника складається з символів стародавньої української грамоти в символах, яку використовували при вишивці і розписах. Довжина готового рушника складе 9 метрів, ширина - 0,75 м.

Науковий консультант проекту Юрій Мельнічук додав, що участь у вишивці рушника візьмуть майстри зі всієї України.

Перший крок зробили майстрині Запорізької області, оскільки організатори акції вирішили, що починати варто на батьківщині козаків - острові Хортиця.

Основу для рушника вибирали впродовж тривалого часу і зупинилися на полотні, яке вручну виткала мешканка сіла Мухаров Хмельницької області.

Генеральний директор фірми Український сувенір і організатор акції Рушник національної єдності Микола Степаненко додав, що "ніякої політики тут не немає і рушник в першу чергу покликаний об"єднувати жителів країни", передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «9-метровий символ національної єдності створять до Дня незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути