понеділок, 12 квітня 2010 21:38

71-річна пенсіонерка і 13-річний хлопчик збираються підкорити Еверест

71-річна пенсіонерка і 13-річний хлопчик збираються підкорити Еверест

71-річна японка Ейко Фунахісі хоче підкорити Еверест. У разі успіху вона стане найстарішою альпіністською, яка підкорила найвищу гірську вершину. Поки рекорд (63 роки) належить її співвітчизниці Дзюнко Табей, яка встановила його в 1976 році.

Для пенсіонерки з Токіо підйом, до якого вона готується в Непалі, стане другою спробою піднятися на Еверест, висота якого складає 8848 м. Попередня спроба Фунахісі піднятися на найвищу гору світу у 2006 році закінчилася невдачею.

Фунахісі планує почати підйом з Непалу в складі міжнародної експедиції з дев"яти осіб, яку очолює новозеландець Марк Вудворд. Група підніметься на гору по південному схилу, по якому в 1953 році здійснили сходження підкорювачі Евересту Едмунд Хілларі і шерпа Тенцінг Норгей.

Не лише старики підкорюють Еверест. Збирається встановити світове досягнення і 13-річний житель каліфорнійського міста Пасадена Джордан Ромеро.

Підліток вже почав підготовку до важкої подорожі, в яку він бере свого батька Пола, мачуху Карен Лундгрен та трьох непальців, які допоможуть американцям нести поклажу, справлятися з негараздами і погодними умовами.

Через екстремально низькі температур (до -100 ° С), браку кисню, ураганні вітри і низький тиску Еверест вважається однією з найскладніших трас у світі. Сім"я Ромеро впевнена, що підготовлена до походу: вони візьмуть з собою кисневі балони, необхідне спорядження, GPS-приймач.

На даний момент самим юним підкорювачем Евересту вважається 16-річний непалець Тембо Шері, що втратив після сходження п"ять відморожених пальців.

Infox

Зараз ви читаєте новину «71-річна пенсіонерка і 13-річний хлопчик збираються підкорити Еверест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути