понеділок, 02 листопада 2009 13:26

Кабінет міністрів Непалу проведе засідання на Евересті

Кабінет міністрів Непалу проведе засідання на Евересті

Кабінет міністрів Непалу проведе засідання на Евересті

Кабінет міністрів Непалу проведе засідання на горі Еверест, щоб привернути увагу громадськості до танення льодовиків у Гімалаях. Як повідомляє АР, зустріч пройде на одній з гірських баз на висоті більше 5 км.

Танення гімалайських льодовиків, на думку екологів, проходить з "небезпечною швидкістю". В результаті можуть виникнути обвали та повені, що загрожують життю альпіністів і жителів навколишніх сіл.

Раніше до проблеми глобального потепління намагалися привернути увагу міністри Мальдівів, які провели своє засідання під водою.

Танення Гімалайських льодовиків приведе до різкого скорочення доступу до питної води в Бангладеш, Індії, Пакистані, а також деяких регіонах Китаю.

Як повідомлялося раніше, танення арктичного льоду може стати причиною територіального конфлікту між Росією, Канадою та США.

Повені та посуха приведуть до нового великого переселення народів і неминучої боротьби за їжу.

За нинішніх темпів зростання викидів парникових газів в вуглекислому еквіваленті до кінця XXI століття середня температура Землі збільшиться на сім градусів, що призведе до підвищення рівня Світового океану приблизно на 60 сантиметрів.

Одночасно на частину регіонів обрушиться небувала посуха, а на інші - повені. Разом з ними прийдуть голод і хвороби. Напруженість підвищиться, спалахнуть збройні конфлікти, Сполучені Штати виявляться втягнутими в цілий ряд воєн. Причому, на думку Денніса Блера, директора Національної розвідки США, проблеми почнуться вже через 20 років.


За матеріалом: Газета.Ру, Компьюлента
Зараз ви читаєте новину «Кабінет міністрів Непалу проведе засідання на Евересті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути