Ексклюзиви
вівторок, 03 лютого 2009 16:21

5 лютого автомобілісти готують всеукраїнську акцію протесту

Українська Рада автовласників 5 лютого проведе Всеукраїнську акцію протесту проти збільшення ставки транспортного збору.

Власники машин вимагають скасування надто високих податків на автомобіль.

Про це організатори акції повідомили на прес-конференції.

Члени УРА нагадали, що 25 грудня 2008 року Верховна рада різко підняла ставки податку з власників транспортних засобів, однак платити "астрономічні суми" тепер доведеться не тільки власникам престижних авто, а насамперед людям с середнім рівнем прибутків. Це люди, які їздять на старих "Тойотах", "Ніссанах", "Вольво", автомобілях американського виробництва, які традиційно мають великий об"єм двигуна, власники "Волг" та УАЗів.

За словами організаторів акції протесту, таке рішення парламенту ще більше ускладнило життя автомобілістам, які вже й так потерпають від складної та корумпованої системи реєстрації авто, свавілля з боку інспекторів ДАІ, жахливого стану доріг.

"Більше ніж 50 автомобільних клубів, що об"єднують власників авто різних моделей, дійшли висновку, що далі цей тиск терпіти не можна та треба захищати свої права", – зазначив член клубу Offroad Master Віктор Кремізович.

Учасники акції також вимагатимуть накласти мораторій на введення будь-яких видів автоподатків до впровадження нової системи оподаткування, розробити нову формулу оподаткування власників автотранспорту з прив"язкою до спожитого пального, законодавчо закріпити прозорий механізм використання транспортних податків виключно на будівництво та ремонт доріг, відмінити систему тимчасових реєстраційних талонів, яка суперечить Конституції.

Крім цього, організатори акції пропонують створити робочу групу для вирішення проблемних питань, що складатиметься з представників органів влади та автовласників.

Кремізович сказав, що на акцію протесту "виїде" велика кількість автолюбителів з населених пунктів різних регіонів України. За його словами, оскільки акція фактично стала національною, то її символом було обрано прапор України.

Як відомо, 2 лютого Кабінет міністрів запропонував диференціювати і скоротити транспортні збори на автомобілі з об`ємом двигуна від 2,2 до 3 літрів.

"Необхідно розробити такий законопроект, який усе поставить на свої місця, як це планував уряд. Йдеться про збільшення податку для власників транспортних засобів, особливо дорогих і престижних машин, щоб це не стосувалося середнього класу, бідних людей", - заявила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко.

За матеріалами УНІАН, ТСН

Зараз ви читаєте новину «5 лютого автомобілісти готують всеукраїнську акцію протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути