вівторок, 20 березня 2007 12:21

20 років в"язниці отримав організатор вибуху в Тирасполі

49-річного росіянина Сергія Капустіна, якого визнали винним в організації вибуху тролейбуса в Тирасполі 13 серпня 2006 року, засудили Верховним судом Придністров"я до 20 років в"язниці.

Суд визнав Капустіна винним за п"ятьма статтями Кримінального кодексу самопроголошеної республіки в скоєнні злочинів, два з яких відносяться до категорії особливо тяжких і три - середньої тяжкості. Серед них незаконне виготовлення, зберігання і перевезення вибухових пристроїв, навмисне спричинення шкоди здоров"ю, що призвело до смерті та навмисне пошкодження чужого майна.

Вибух в тираспольському тролейбусі відбувся 13 серпня 2006 року. В результаті загинули двоє чоловік, зокрема 6-річна Аліса Кравцова, громадянка Росії і 69-річний тираспольський пенсіонер. Ще десять чоловік отримали поранення. Сам Капустін також поранився.

Слідство встановило, що Капустін сам виготовив вибуховий пристрій у себе вдома, обладнав його гранатою РГД-5 із запалом УЗРГМ, і гранатою Ф-1 з тим же запалом, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «20 років в"язниці отримав організатор вибуху в Тирасполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути