Ексклюзиви
середа, 14 травня 2008 18:04

178 китайських дітей поховано під уламками школи

В результаті обвалення будівлі школи, розташованої в повіті Цинчуань, під час потужного землетрусу у Китайській Народній республіці загинули 178 дітей. Щонайменше ще 23 дитини залишилися під уламками, їх намагаються врятувати понад 600 співробітників місцевої поліції і державних органів, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на китайське інформагентство Xinhua.

Загальна кількість загиблих в результаті землетрусу на південному заході Китаю склала 14 тисяч 866 осіб, ще 26 тисяч отримали поранення. Під завалами зруйнованих будівель, за приблизними підрахунками, продовжують перебувати понад 9 тисяч осіб. Не виключено, що ці цифри, як видно з процесу рятувальної операції, можуть найближчим часом зрости.

У північно-західній китайській провінції Шеньсі, яка також постраждала в результаті землетрусу, влада була змушена евакуювати 9 млн осіб.

За останніми даними, в цій провінції жертвами стихії стали 103 особи, ще 893 отримали поранення.

Інформаційна служба Sina повідомляє, що в Китаї з"явилися шахраї, які намагаються заробити на землетрусі в провінції Сичуань.

Користувачам стільникових телефонів відправляються sms-повідомлення із закликом: "Пожертвуйте гроші потерпілим від землетрусу". Ті, хто відгукнувся на це, стали жертвами шахраїв, повідомили правоохоронні органи.

Поліція закликала населення "підвищити пильність і робити пожертвування в спеціально відведених для цього місцях".

Місцеві китайські ЗМІ повідомляють, що ситуація в китайському місті Інсю, розташованому в безпосередній близькості від епіцентру могутнього землетрусу, куди серйозніша, ніж передбачалося раніше. Попередні висновки про хід рятувальної операції свідчать, що із понад 10 тис чоловік вижили тільки 2,3 тис, при цьому понад тисячу місцевих жителів отримали тяжкі травми.

За три дні до початку підземних поштовхів у провінції Сичуань китайське Управління з попередження про природні лиха спростувало прогноз експертів про майбутній землетрус, офіційне число жертв якого наближається до 15 тисяч, тоді як експерти кажуть, що остаточна кількість загиблих вимірюватиметься десятками, а то й сотнями тисяч.

Про це стало відомо, коли група студентів з Ченду розмістила в інтернеті документ, що з"явився минулого тижня на сайті уряду цієї китайської провінції. Але тепер про це трагічне рішення влади не залишилося й сліду, як не залишилося слідів про сигнал тривоги і на офіційному сайті.

Державні ЗМІ КНР тим часом намагаються створити враження, що від громадськості нічого не ховається. Національна телемережа Cctv докладає зусилля до створення видимості надзвичайної прозорості, її кореспонденти ведуть постійні репортажі з Сичуані в прямому ефірі в стилі CNN, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «178 китайських дітей поховано під уламками школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути