середа, 15 квітня 2009 13:05

15% населення Молдови подали заявки на зміну громадянства

15% населення Молдови  подали заявки на зміну громадянства

Міністр юстиції та цивільних свобод Румунії Кетелін Предою з посиланням на інформацію румунського консульства в Кишиневі, заявив, що більше 600 тис. молдован (всього в Молдові проживає 4,1 млн громадян) подали заявки на отримання румунського громадянства. Всі ці заяви будуть розглянуті, відзначив він, а сама кількість заявок "є дуже хорошим сигналом".

Дану цифру підтвердив і президент Румунії Траян Бесеску, виступаючи напередодні в нічному ефірі румунського телебачення після свого звернення до парламенту про ситуацію в Молдові. Голова румунської держави відзначив, що кількість заявок на отримання румунського громадянства може досягти і 800 тис., оскільки 65-70% населення Молдови "є румунами".

За словами Траяна Бесеску, лише невелика кількість молдован, котрі отримали румунське громадянство, залишається в Румунії, проте молоде покоління хоче працювати і вчитися в Європі, а отже в Румунії.

У своєму виступі в парламенті президент Румунії вказав на необхідність зміни законодавства про надання громадянства у бік прискорення цієї процедури, насамперед, відносно громадян Молдавії.

Після парламентських виборів в столиці Молдови пройшли масові акції протесту і безлади, учасники яких вимагали провести нове голосування, заборонити комуністичну партію (яка виграла вибори) і відправити до відставки президента Володимира Вороніна.

Президент Молдови вважає, що опозиційні рухи підтримує саме Румунія.

Фахівці теж підтримують точку зору Президента Вороніна.

На даний момент триває перерахунок голосів місцевих виборців, а комунальні служби приводятьдо порядку розгромлені парламент та резиденцію президента.

Gazeta.ru, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «15% населення Молдови подали заявки на зміну громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути