четвер, 12 квітня 2007 10:35

100 пацієнтів постраждали від нового вірусу в британській лікарні

Майже 100 пацієнтів двох британських лікарень стали жертвами спалаху небезпечного лікарняного вірусу під назвою Novovirus, який викликає пронос і блювоту. Спалах вірусу відбувся в Королівській лікарні графства Хемпшир у Вінчестері, де його симптоми виявили у 60 пацієнтів у восьми відділеннях, а також в лікарні Святої Мері на острові Уайт, де уражено три відділення і 33 хворих.

Заражені відділення лікарень закрили, а відвідувачам тимчасово заборонили відвідувати рідних щоб уникнути розповсюдження інфекції.

- Ми просимо відвідувачів не приходити на цьому тижні в лікарню, - заявив голова Королівської лікарні графства Хемпшир Кріс Евеннетт. - Чим скоріше ми почнемо позбавлятися від вірусу, тим скоріше ми повернемося до нормальної роботи.

- Я знаю, що візити рідних і друзів полегшують перебування в лікарні, але зараз пріоритетом є боротьба з інфекцією, - додав він.

Поки невідомо, чи пов"язані між собою два спалахи одного і того ж вірусу в лікарнях, які знаходяться приблизно за 40 кілометрів один від одного і до того ж розділені морем.

Спалахи різних лікарняних інфекцій – не рідкісне явище в британських лікувальних установах. За останні декілька років вони призвели в тому числі і до летальних наслідків, оскільки віруси і інфекції вражають організм і без того ослаблених людей. Боротьба з цим явищем є одним з пріоритетів Національної системи охорони здоров"я Великобританії. Проте поки що 100-процентного успіху тут не досягли, і ця проблема є одним з головних об"єктів критики державної медицини країни, передає РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «100 пацієнтів постраждали від нового вірусу в британській лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути