вівторок, 08 травня 2012 21:34

У Львові політики, пластуни та священики вшанували пам'ять жертв Другої світової
17

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні у Львові біля пам'ятника жертвам політичних та комуністичних репресій о 17 годині розпочалися виїзні засідання Львівських міської та обласної рад. Засідання були приурочені до річниці закінчення Другої світової війни.

Почалося дійство із покладання міськими та обласними політиками і чиновниками квітів до пам'ятника. Спершу до постаменту стройовим кроком підійшли двоє пластунів - хлопець і дівчина. Вони піднесли великий вінок кольорів державного прапору. Уже за ними рушили усі високопосадовці, кожен із яких тримав у руках по дві однакові білі троянди. Лише голова фракції "Фронту Змін" у Львівській обласній раді приніс букет із 14 червоних троянд.

Після покладання квітів заспівав хор. Потім на імпровізовану сцену вийшли 5 священиків різних конфесій для спільної молитви за душі усіх жертв війни та промови. Потім загиблих вшанували хвилиною мовчання. По закінченню молитов на подіум вийшов Остап Стахів із бандурою та виконав пісню "Кара на вас уже близько".

О 17:30 після виконання державного Гімну розпочалися засідання рад.

"Починаючи з 2009 року, проросійські сили намагаються влаштувати у Львові провокаційні вилазки, спеціально приурочуючи їх до дат пов'язаних із Другою світовою війною, - заявив голова Львівської обласної ради Олег Панькевич. – Згадуючи Другу світову, поминаючи її жертви, вшановуючи учасників, ми повинні рішуче засудити провокаторів і спекулянтів від історії, тих, хто влаштовує ганебні шабаші на могилах жертв війни, возвеличуючи більшовизм і Сталіна. Україна, яка зазнала чи не найбільших втрат у цій війні, ніколи не погодиться на героїзацію кривавих диктаторів, ніколи не сприйме повернення тоталітарних символів".

Обласна рада одноголосно прийняла постанову "Про вшанування на території області пам'яті жертв Другої світової війни та більшовицьких репресій". Крім того, депутати вирішили "Провести на території області з 22 до 30 червня 2012 року заходи з відзначення 71-ої річниці масових розстрілів у Галичині, здійснених НКВС у червні 1941 року".

Після цього розпочалося засідання сесії Львівської міської ради. Проводив його Любомир Мельничук. Політик запросив до мікрофона юриста з міської ради Гелену Пайонкевич, яка обґрунтувала неправомірність протесту прокурора стосовно заборони на території міста використання символіки радянського союзу та націонал-соціалістичної Німеччини. Депутати одноголосно проголосували за відхилення прокурорського протесту і ще раз підтвердили своє рішення заборонити у місті червоні прапори.

Після засідань знову заспівав хор і усі виконали державний Гімн України. Після цього усі відправилися на панахиду у музей-меморіал Тюрма на лонцького.

Зараз ви читаєте новину «У Львові політики, пластуни та священики вшанували пам'ять жертв Другої світової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути