Ексклюзиви
вівторок, 23 серпня 2011 19:24

У Донецьку батьки не дозволили закрити українську школу
11

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні, 23 серпня, Ворошилівський райсуд Донецька припинив провадження у справі української школи №111. 15 квітня депутати Донецької міськради проголосували за закриття цієї школи.

Одна з мам - Ірина Круглова - від імені батьківського комітету подала позов, що оскаржує рішення про ліквідацію навчального закладу. Перед початком сьогоднішнього судового засідання, яке мало стати вирішальним, батьки разом зі школярами та вчителями влаштували мітинг. 48 людей клопотали про притягнення їх до процесу на стороні Кругловою. Коли суд відмовив батькам у їх клопотаннях, адвокати, що представляють інтереси школи, подали скаргу, якою домоглися перенесення справи до адміністративного суду.

"Це означає, що 1 вересня діти зможуть розпочати навчання, а в середині навчального процесу школу не вдасться закрити", - прокоментував преставник позивачки Андрій Помазанов.

У перерві судового засідання батьки вилаяли заступника начальника управління освіти Донецької міськради Володимира Скнара, який прийшов до суду, щоб відстояти позицію міськради. Вони звинувачували владу і особисто пана Скнара у злочинах проти дітей, кричали "Ганьба!". Дісталося від обурених мам і співробітникові місцевого телеканалу, який попросив їх "не влаштовувати цирк".

"У нашій школі № 111 більше 250 дітей, незважаючи на погрози і тиск з боку райвно, жоден з наших вчителів не пішов до інших шкіл. Незважаючи на те, що у них усіма способами відмовляли приймати заяви, в 1 клас записалося 12 учнів. Зараз батьки за свій рахунок і своїми руками роблять у школі ремонт, готують її до нового навчального року. У нашу 111-ту просяться діти з сусідньої 101-ої! Але "за дивним збігом обставин" у Петровському районі закривають саме ту школу, яка є кращою. Влада хоче продати будівлю школи, відкрити в ньому черговий розважальний центр, але ми ніколи не погодимося з цим, заради наших дітей ми готові на все", - заявила вчителька Лариса Конох.

Завдяки цивільному опору в Донецькій області вдалося відстояти Маріупольську спеціалізовану спортивну та донецькі школи № 136, 77 і № 2. В даний час в судах вирішується доля трьох шкіл міста Макіївка - № 3, 27 і 100. У кожній з них навчається більше ста дітей.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку батьки не дозволили закрити українську школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути