вівторок, 28 червня 2011 18:46

Батьки школярів міста Макіївки: "Це були останні переможні вибори для Партії регіонів"
18

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні мешканці селища Кірова (Радянський район міста Макіївки, Донецької області) зібралися біля ліквідованої школи № 3 на політичну акцію. Мітингувальники звинуватили президента країни в порушенні Конституції.

"Ми тричі зверталися до Януковича. Адже він обіцяв почути кожного, але тисячі людей з віддалених селищ міста Макіївки ніхто не почув. Я особисто агітувала за Януковича, записалася у Партію Регіонів, а тепер хотіла б глянути президенту в очі! Нехай він більше не розраховує на наше селище - це були останні переможні вибори для Партії регіонів", - висловилася місцева жителька Людмила Артамонова.

Дорослі учасники мітингу - більше 70 чоловік - одноголосно проголосували за недовіру всій владі - селища, міста і країни.

"Вони вчиняють злочин проти майбутнього, - заявила Ганна Назіпова з ініціативної групи. - У епоху комп'ютерів нас повертають у післявоєнний час, у руїну. Ми хочемо всього лише мирно ростити дітей і мати можливість говорити їм, що вони живуть в гідній і великій країні, а замість цього доводиться випрошувати у влади як милостиню право вчитися в школі!".

Школа № 3 - дев'ятирічна, навчання в ній ведеться українською мовою. У школі навчається 117 дітей. Посилаючись на недостатнє фінансування, влада пропонує перевести їх в російськомовну школу № 19, яка знаходиться на околиці того ж селища. Противники цієї ідеї звертають увагу на те, що в селищі розбиті дороги, немає громадського транспорту, тротуарів, і знаків, що обмежують швидкість.

"Школа № 19 знаходиться на відшибі - її оточує посадка, де збираються місцеві алкаші, поруч знаходиться кинута шахта, цвинтар і болото, тому ми не хочемо переводити туди дітей, - розповів батько трьох дітей Юрій Коломієць. - У селищі за останні 10 років знищено клуб, в руїни перетворилися 3 дитячих садка і 3 шахти. Закриття школи № 3 означає кінець життя в селищі, адже це наш єдиний культурний центр. А в школу №3 тільки в 1-ий клас в наступному вересні збиралися йти 20 діток".

Жителі передали представникові мерії письмову вимогу скасувати рішення депутатів Макіївської міськради від 25 березня про закриття школи. Батьки опротестували його в суді, але в справедливе правосуддя вже не вірять.

"Невже у наших депутатів немає серця? Адже нам і тепер живеться дуже важко, - крізь ридання, поділилася з Gazeta.ua Світлана Калініна, мама трьох дітей, один з яких інвалід. - На сім'ю з 5 осіб разом з чоловіком заробляємо 2900, але я від дітей тієї осені відірвала сто гривень - віднесла їх до школи, здала на ремонт даху. А днями директор і завгосп вивезли зі школи всі меблі! Навіть штори з карнизами зірвали, які ми з батьками купували за свій рахунок. До цієї школи нам доводилося топати 2 кілометри, а до іншого треба йти пішки 5 км!".

Зараз ви читаєте новину «Батьки школярів міста Макіївки: "Це були останні переможні вибори для Партії регіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути