вівторок, 01 травня 2012 18:08

"Держава - головний ворог!" - Києвом пройшлись анархісти
21

Фото: Фото: Євгеній Жаровський

Сьогодні у Києві о 12-й годині біля станції метро "Арсенальна" розпочалася акція "лівих" з нагоди Дня солідарності трудящих. У мітингу взяли участь близько 200 представників анархістських, лівокомуністичних, синдикалістських, антифашистських та феміністичних рухів - переважно молодь.

Порядок забезпечували близько 50 правоохоронців.

У руках активісти тримали плакати з написами "Більша зарплата, довша відпустка", "Класова війна", "Убей в себе государство", "Я вважаю найбільшим злом капіталізму знищення особистості. Єдиний спосіб цього зла позбутися - створення соціалістичної економіки. Альберт Ейншетйн", "Евро-2012 - в жопу", "Студенти всього світу за вільну освіту", "Долой нае*ный труд", "Борись за класс, а не за расу" та інші.

На самому початку акції виникла суперечка між окремими мітингувальниками та представниками малого бізнесу.

"От ми торгівлею займаємося, з цього маємо гроші і годуємо сім'ю. Ави з чого живете?" - допитувалася жінка середнього віку в молодика у масці.

"Бізнес - сам по собі злочин. Отже, те, чим Ви займаєтесь - злочин. Ми ж криміналу не чинимо, а виступаємо за гідні умови праці", - відповів їй активіст.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Співоче поле вкрили "килимами" з тюльпанів, нарцисів та гіацинтів

Згодом учасники акції вишикувались у дві колони - анархісти окремо позаду. Двоє чоловіків у яскравому одязі стали перед активістами й почали задавати ритм танцям.

Тим часом поряд вишикувались правоохоронці.

"Анархисты, с..ка, в такую жару...", - поскаржився один з них своєму колезі, витираючи під з лоба.

Після танців учасники акції рушили вулицею Грушевського у бік Європейської площі повз будівлі Верховної Ради та Кабінету міністрів. Їм для цього виділили тротуар та одну смугу на проїжджій частині. Деякі автомобілі, які проїжджали повз, сигналили. Дехто з водіїв опускав скло і показував "козу". Виглядало це як знущання, враховуючи наявність на шиї у цих автовласників золотих прикрас товщиною із палець.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Дайте мені слинявчика!" - у Києві пройшов конкурс бікіні

Йдучи, активісти вигукували гасла "Доля одна - класова війна", "Выше, выше черный флаг! Государство - главный враг!", "Ваш кризис - ваша вина", "Умри, умри, умри, капитализм", "Пока мы едины, мы непобедимы", "Воля або смерть", "Смерть капіталізму, свободу анархізму", "Нема держави - нема проблем".

На Європейській площі виголосили кілька промов і рушили Володимирським спуском на Поділ до пам'ятника Сагайдачному. Там у парку зупинилися для виголошення ще кількох промов.

Йшлося, зокрема, і про "цифрову свободу".

"Зараз ми знову чуємо, як слово "пірат" вживається в негативному контексті. Піратами називають людей, які копіюють інформацію. При цьому вони нічого не крадуть, тому що створення копій нічого не коштує ... Технології, які виникли у другій половині 20 століття, вже не можуть існувати в рамках капіталістичних відносин".

Зараз ви читаєте новину «"Держава - головний ворог!" - Києвом пройшлись анархісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути