вівторок, 01 травня 2012 13:50

Битви слонів і "радянська майовка" у Москві - як світ святкує День трудящих
16

Дмитро Медведєв та Володимир Путін взяли участь у параді у центрі Москви
Фото: Фото: Reuters
Таїланд
Таїланд

На Манежній площі Москви Президент РФ Дмитро Медведєв і прем'єр-міністр Володимир Путін приєдналися до демонстрації та взяли участь в ході,  присвяченій святу Весни та Праці.

Медведєв і Путін, як і будь-які радянські люди, колись бували на першотравневих демонстраціях. Але це було ще до початку їх публічної політичної кар'єри. Взагалі ж, в історії сучасної Росії керівники держави жодного разу не брали участь у демонстраціях 1 травня, так само як і в інших подібних масових ходах, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Президент і прем'єр, а також мер Москви Сергій Собянін очолили колону і пройшли по Мохової вулиці в центрі Москви. Під час ходи Путін і Медведєв спілкувалися з учасниками акції. Багато хто з демонстрантів несли плакати. Зокрема, прямо за спиною перших осіб держави був плакат: "Ми - це сила!".

Крім того, були плакати: "Путін! Медведєв! Вперед, Росія!", "Люди праці за Путіна і Медведєва", "Прийшла весна - болото висохло".

Більше 100 тисяч людей взяли участь в першотравневій ході, яку організувала Федерація незалежних профспілок. Про це повідомив голова комітету держдуми з праці Андрій Ісаєв.

Після демонстрації профспілок Медведєв і Путін приїхали в пивбар "Жигулі" на Арбаті, де до їх приходу вже був накритий стіл з воблою, чіпсами, горішками, осетинськими пирогами, раками і фірмовим пивом. Бар був відкритий для всіх охочих, але мало хто з перехожих наважувався увійти.

Близько 500 осіб стали сьогодні учасниками флешмобу на честь 1 травня, вишикувавшись на центральній площі Владивостока в слово "солідарність".

Республіка Казахстан сьогодні відзначає День єдності народу. Ідеологія дружби, єдності, братерства всіх народів допоможе Казахстану подолати всі сьогоднішні труднощі, заявив президент республіки Нурсултан Назарбаєв, виступаючи на площі "Астана" в Алмати, повідомляє Newskaz.ru.

У Бангкоку (Таїланд) першотравневе свято відзначали парадом і битвами слонів.

Також видовищні демонстрації відбулись у Непалі та Камбоджії.

Зараз ви читаєте новину «Битви слонів і "радянська майовка" у Москві - як світ святкує День трудящих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути