понеділок, 13 лютого 2012 07:45
Левко Лук'яненко
Левко Лук'яненко
Громадський діяч, колишній народний депутат України. Багатолітній в'язень радянських тюрем і таборів. Письменник

УРП готова об'єднати у своїх лавах загони Кличка та Тягнибока

Юлія Володимирівна пропонувала на парламентські вибори скласти єдині пропорційний та мажоритарний списки опозиційних кандидатів. І це було б ідеально. Але виходячи із багатолітньої практики, я переконаний, що такий варіант неможливий. Тому я звернувся із листом до українських політиків опозиційного спрямування і запропонував два власних сценарії.

Вони конструктивніше і ближчі до реальності, адже виходять з того, що "Батьківщина" і "Фронт змін" так чи інакше долають 5% бар'єр. А от "Удар" і "Свобода" - під питанням. Тому перед нами, слабкими і малочисельними опозиційними партіями, до яких належить й моя Українська республіканська партія (УРП), постає завдання допомогти Кличку і Тягнибоку, щоб вони гарантовано пройшли до наступної ВР.

Отже, перший мій сценарій полягає у тому, що ми допомагаємо на виборах партіям "Удар" і "Свобода", аби вони, кожна окрема, пройшли до парламенту і підсилили там загони "Батьківщини" і "Фронту змін".

Другий мій сценарій передбачає об'єднання дрібних опозиційний партій під брендом УРП. І саме під республіканським прапором, оскільки всі інші назви теперішніх політсил є тимчасові і не мають глибокого політичного змісту, починаючи від "Удару" і закінчуючи "За Україну!". Вони були вигадані під конкретний момент. Республіканська ж партія – це бренд, який заснований на реальному існуванні республіканської ідеології. Її політична ніша серйозна. Неоконсервативна філософія республіканців – це явище цілого світу. Республіканські партії діють більше, ніж у 100 країнах. Тому об'єднавчий бренд УРП є політично і філософськи обґрунтований.

Разом з тим, щоб не було приниженням для таких відомих політиків, як Кличко і Тягнибок, йти під маркою УРП, я як її голова готовий піти у відставку, а на спільних партійних зборах запропонувати обрати нового і більш молодого, енергійного керівника. Тим більше об'єднання десяти слабких партій ще не означає створення політичної сили, яка зможе подолати 5% бар'єр. А залучення Кличка та\або Тягнибока додасть нам потужності, і створить не чотири, а три міцних опозиційних загони – "Батьківщину", "Фронт змін" і УРП з включенням у себе або "Удару", або "Свободи", або обох партій.

Водночас я не вважаю, що ці сценарії єдино можливі. УРП готова послухати інші пропозиції й сценарії. Єдина річ, яка веде нас уперед – це бажання прислужитись Україні і сприяти тому, щоб до ВР пройшло якомога більше людей позитивного і патріотичного спрямування.

Зараз ви читаєте новину «УРП готова об'єднати у своїх лавах загони Кличка та Тягнибока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути