пʼятниця, 26 березня 2021 09:30

Стратегія деокупації Криму має ряд недоліків

Стратегія деокупації Криму має ряд недоліків
Мітинг під ВР Криму 26 лютого 2014 року. Крим. Реалії

Стратегія деокупації Криму, яку 25 березня затвердив президент України Володимир Зеленський, має недоліки у подальшому виконанні.

"Головний виклик цієї стратегії, який одразу виник, - це те, що вона передбачає план заходів, який стверджує уряд", - говорить Gazeta.ua Борис Бабін, колишній представник президента в Автономній Республіці Крим.

"Це упорядкований, схвалений порядок денний щодо Криму. Чи це добре? Скажу так: це непогано. Чи його виконуватимуть? Подивимося. Тут з'являється низка питань, бо уряд в багатьох питаннях непідконтрольний Раді безпеки й оборони, але контроль за виконанням стратегії покладений саме на секретаря РНБО. З іншого боку, уряду непідпорядкована низка структур, зокрема спецслужби, які мають брати участь в цій стратегії. Це також певні питання. А далі подивимося на план реалізації. Тут можна сказати, що з ним буде велика біда, бо якщо ви передбачаєте план реалізації наявними силами та засобами без належного фінансування, то не дивуйтеся, яка буде якість виконання. Це закони управління, які ніхто не скасовував і ніхто не скасує", - пояснив Бабін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільки у випадку гуманітарної катастрофи: Кравчук про поставки води до окупованого Криму

Російська Федерація готується до ескалації конфлікту з Україною. Ми маємо готуватися до цього заздалегідь: припинити фінансування Росії, налагоджувати економічні зв'язки з США, ЄС, Канадою та Японією, проводити консультації з представниками нейтральних чи дружніх держав.

Зараз ви читаєте новину «Стратегія деокупації Криму має ряд недоліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути