середа, 18 жовтня 2017 11:57

"Росія мріє, щоб ми взялися за зброю" — голова "Хізб ут-Тахрір"

"Росія мріє, щоб ми взялися за зброю" — голова "Хізб ут-Тахрір"
Фазил Амзаєв, голова "Хізб ут-Тахрір" в Україні. Фото: Кримські Новини

Росія хоче, щоб кримські татари взяли в руки зброю, заявив голова "Хізб ут-Тахрір" в Україні Фазил Амзаєв.

14 років тому РФ без пояснень заборонила мирну релігійну організацію як терористичну. Насправді "жахливі ісламські терористи" займаються виключно мирною просвітницькою діяльністю серед кримських татар. Про це заявив "Кримським Новинам" глава українського офісу "Хізб ут-Тахрір".

"На прикладі Криму ми бачимо, що дуже зручним було б для Росії, якби кримські татари взяли до рук зброю і почали силовий спротив, - пояснив Амзаєв, - це дозволило б їй розв'язати ту політику, яку вона проводила в Чечні. І зрештою закрити кримськотатарське питання, яке вони 200 років вже не можуть закрити."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримських татар посадили на 2 місяці за читання Корану

Нагадаємо, що у 2003 році організацію було визнано терористичною. Але пояснень і доказів причетності її до тероризму російське правосуддя так і не здобуло.

Нагадуємо, що з початку анексії ФСБ затримала не менше 25 кримських татар, яких звинуватила у причетності до забороненої в РФ ісламської організації "Хізб ут-Тахрір".

В окупованому Криму відпустили 49 учасників протестів проти репресій кримських татар. Людей доставили в відділення "поліції" і провели "профілактичну бесіду".

Зараз ви читаєте новину «"Росія мріє, щоб ми взялися за зброю" — голова "Хізб ут-Тахрір"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути