Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2018 15:59

Показали, чому Крим п'є і купається в трупних ядах
5

Кладовище закрите 2009 року, але свіжі поховання поблизу річки з'явилися 2016-2018 роках
Фото: primechaniya
Кладовище закрите 2009 року, але свіжі поховання поблизу річки з'явилися 2016-2018 роках
В Алушті річка Алегас впадає в море біля дитячого табору. Тут ховають людей на відстані 15 метрів від водойми
В Алушті річка Алегас впадає в море біля дитячого табору. Тут ховають людей на відстані 15 метрів від водойми
Річка, що тече через кладовище - впадає в море

В окупованому Криму на старих кладовищах Ялти й Алушти людей ховають практично в річці.

На закритому 2009 року кладовищі в Краснокам'янці й на міському кладовищі Алушти нові поховання. Річки стікають прямо на пляжі, в тому числі в МДЦ "Артек", передають "Примечания".

"За законами водоохоронні зони річок складають 50-500 метрів у залежності від довжини річки. У них заборонено проводити поховання, щоб продукти розкладання не потрапили в навколишнє середовище і не завдали шкоди людям. Для Криму це особливо актуально, тому що багато річок впадають у море, де влітку купаються тисячі людей й маленькі діти", - йдеться у повідомленні.

Поблизу ялтинського кладовища, закритого 2009 року, протікає у 50-метровій охоронній зоні річка Путаміш, що впадає в Чорне море близько Ведмідь-гори, неподалік дитячого центру "Артек". Активісти знайшли на кладовищі свіжі поховання 2016-2018 років у кількох метрах від річки.

"Це кричуще порушення. По річці бактерії можуть потрапити в море біля "Артека", де купаються безліч дітей. Те, що в водоохоронній зоні річки ховають людей, можна розуміти як інтереси бізнесу трунарів. Продукти розкладання потрапляють у море, там купаються люди, які через це можуть постраждати", - заявив еколог Дмитро Тихонов.

Нові поховання на кладовищі в Краснокам'янці заборонено. Але якщо сім'я зарезервувала за собою місце раніше чи планують поховання "труну на труну" адміністрація кладовища дає дозвіл. Але це не скасовує обмежень, накладених водоохоронною зоною.

В окупаційній адміністрації Ялти заявили, що нічого не знали про те, що відбувається на кладовищі Краснокам'янки.

В Алушті на річці ховають відмовників

В окупованій Алушті в охоронній зоні річки Алагес, в 15 м від води з'явилися свіжі могили. Річка впадає в море поруч із Піонерським парком і пляжами. Там купаються люди.

"Міське кладовище існує з давніх часів, поховання там проводилися раніше. Сьогодні обговорюється питання узаконення меж кладовищ. Ця проблема стосується не тільки Алушти, а й усіх муніципалітетів Криму. Раніше виниклі кладовища своїми землями залізли на землі різного призначення. Куди ми подінемо поховання, які вже є?", - розповіла "глава адміністрації" Алушти Галина Огнєва.

За її словами, територія міського кладовища 20 га. Відвели ж йому в 1970 році 7 гектарів.

"Куди подіти всіх цих людей? В Алушті є кладовища, які функціонують з 60-х років, які за нормами водного кодексу не можуть діяти як кладовища, вони знаходяться в 300 метрах від Чорного моря ".

В окупованому Росією Криму через недостатню кількість місць на кладовищах запустять крематорій.

Зараз ви читаєте новину «Показали, чому Крим п'є і купається в трупних ядах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути