Ексклюзиви
середа, 25 липня 2018 11:04

У Криму закінчились місця на кладовищах: окупанти знайшли вихід

У Криму закінчились місця на кладовищах: окупанти знайшли вихід
У Криму по-новому боротимуться з нестачею місць на кладовищах. Фото: Kuda.ua

В окупованому Росією Криму через недостатню кількість місць на кладовищах запустять крематорій.

Він запрацює на початку серпня в Сімферопольському районі - у селі Гвардійському. Його власник, віце-президент Союзу похоронних організацій Михайло Ремез розповів про специфіку роботи підприємства, передають РІА "Новости".

"Є 2 види крематоріїв: у першому можливе проведення обрядових процесів, у другому, який побудований у нас, - немає. Тут не зможуть бути присутніми родичі померлих, тільки представники похоронних організацій", - пояснив Михайло Ремез.

Процедура кремації займає близько години.

"У нас є спеціальний апарат, який видає штрих-код на неспаленому матеріалі. Він наклеюється на труну, щоб за допомогою зчитуючої апаратури ідентифікувати особу людини. Потім труна подається до кремаційного блока, а потім - до печі. Кремація займає 50-60 хв. Викиди в повітря після спалювання тіл не мають негативного впливу на екологію. Фільтрується згоріле повітря, адже людина майже повністю складається з води. Утворюються діоксини, але для боротьби з ними у нас є система фільтрації. Для цього потрібно знизити температуру диму на половину - до 400 градусів. Це обладнання розроблено в Китаї за програмою захисту навколишнього середовища ", - розповів Ремез, вказавши, що стандартний спосіб поховання тіл у землі завдає набагато більшої шкоди екології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Похорону не буде" - сестра спростувала чутки про Сенцова

Зазначається, що новий вид поховання вважають прийнятним далеко не всі релігії світу. Російська православна церква Московського патріархату вважає, що тіла потрібно ховати в землю. Не визнає кремацію й іслам, винятком можуть стати тільки екстрені випадки.

У окупованому Росією Сімферополі виникла проблема з нестачею місць на кладовищі. Повідомляють, що єдиний цвинтар, де зараз можна проводити поховання, можуть закрити вже через рік.

Зараз ви читаєте новину «У Криму закінчились місця на кладовищах: окупанти знайшли вихід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути