субота, 17 березня 2018 11:10

Кримські пенсіонери купували гречку за 50 копійок

Кримські пенсіонери купували гречку за 50 копійок
У Сімферополі влаштували розпродаж продуктів за радянськими цінами. Фото: grumblerr.livejournal.com

У Сімферополі влаштували розпродаж продуктів за радянськими цінами. Так сім років тому відзначали річницю Всесоюзного референдуму про збереження СРСР. Гречку продавали за 50 коп, хліб - за 20, а сірники - за копійку.

Акція під гаслом "Держава, яку ми втратили" зібрала більше сотні людей. У більшості - пенсіонерів.

"Повернутися в минуле вже неможливо, але пам'ятати про минуле ми повинні. І пам'ятати велику країну, яка по-справжньому є для нас Батьківщиною", - казав на акції Олег Слюсаренко.

Придбати продукти можна було лише за гроші радянського зразка, випущені до 1991 року. Дехто з пенсіонерів приніс "дерев'яні" у старому гаманці.

"Залишилось у мене 3,8 тис. радянських грошей. Я взяв частину для гумору, сказали долари по 60 коп. будуть продавати. Думаю, сотні 2-3 підкупити", - розказував сімферополець Євген Шаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя в реальному СРСР - унікальні фото

Акція закінчилась одразу як зникли з імпровізованих прилавків продукти харчування: 60 хлібин, 10 кілограмів гречки та кілька десятків яєць. Харчі люди розібрали за кілька хвилин.

Цього року на честь річниці референдуму у Сімферополі на площі Свободи проросійські активісти планують провести мітинг. Їх мета довести незаконність рішення про розвал СРСР.

17 березня 1991 року відбувся перший та єдиний референдум, на якому понад 76% радянських виборців підтримали збереження СРСР. Грузія, Вірменія, Естонія, Латвія, Молдова й Литва брати участь у голосуванні відмовилися. Через 9 місяців Радянський союз розвалився.

Зараз ви читаєте новину «Кримські пенсіонери купували гречку за 50 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути